Haberler

Arşivmuzaffer Tekin Hayatını Kaybetti

* Ergenekon Davası'nda iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuksuz sanık Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

* Ergenekon Davası'nda iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuksuz sanık Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

Ergenekon Davası'nda iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuksuz sanık Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin (65) pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) pankreas kanseri nedeniyle tedavi gören Muzaffer Tekin, dün akşam saat 22.30'da yaşamını yitirdi. Tekin'in cenazesi yarın Üsküdar Selimiye Camii'nde Cuma namazını ardından kılınacak cenaze namazından sonra Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

EN YÜKSEK CEZAYI ALMIŞTI

Muzaffer Tekin 19 Haziran 2007'de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. İddianamede, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olayı ve Danıştay suikastıyla suçlanan Tekin, bu suçlamaları mahkemede reddetmişti. 5 Ağustos 2013 günü açıklanan kararla Ergenekon Davası'nda en yüksek cezayı Muzaffer Tekin almıştı. Tekin, 2 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 117 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

6 YIL 10 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ve tutukluluk süresini 5 yılla sınırlayan yeni kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, 10 Mart 2014 tarihinde tahliye edilmişti. Tekin, kendisine kumpas kurulduğu iddiasıyla, 24 Ekim 2014'te Ergenekon Davası'na bakan mahkeme heyeti ve savcılardan şikayetçi olmuştu.

ÖZGEÇMİŞİ

İlköğrenimini Bahariye İlkokulunda, orta öğrenimini Kadıköy Ortaokulunda tamamlayan Muzaffer Tekin, 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesinden ve 1972 yılında da Kara Harp Okulundan P.Tğm. rütbesiyle mezun oldu. Müge ile evli olan Muzaffer Tekin, bir çocuk babasıydı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Muzaffer Tekin İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title