Haberler

Arşiv Nazlı Ilıcak Beraat Etti...

Gazeteci -yazar Nazlı Ilıcak, Ergenekon Soruşturması Kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (çydd) Yönelik Yapılan Operasyonda Ele Geçen Belgelerle İlgili, Sabah Gazetesi'ndeki Köşesinde Yazı Yazarak, Gizliliği İhlal Ettiği İddiasıyla Hakkında Açılan Davadan Beraat Etti. Nazlı Ilıcak, Dernekte Ele Geçen Belgelerle İlgili Tüm Görsel ve Yazılı Medyada Daha Önceden Haber Yapıldığı ve Gizliliği İhlal Suçunun Yasal Unsurları Oluşmadığı Gerekçesiyle Beraat Etti.

Gazeteci -yazar Nazlı Ilıcak, Ergenekon Soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) yönelik yapılan operasyonda ele geçen belgelerle ilgili, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde yazı yazarak, gizliliği ihlal ettiği iddiasıyla hakkında açılan davadan beraat etti. Nazlı Ilıcak, dernekte ele geçen belgelerle ilgili tüm görsel ve yazılı medyada daha önceden haber yapıldığı ve gizliliği ihlal suçunun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

ÇYDD AVUKATI GAZETECİ ILICAK'IN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Nazlı Ilıcak katılmadı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği avukatı Cem Karamustafa, Nazlı Ilıcak'ın cezalandırılmasını istedi. Nazlı Ilıcak'ın avukatı Banu Yılmaz, müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek, beraatine karar verilmesine istedi.

ILICAK BERAAT ETTİ

Mahkeme hakimi Sevim Efendiler kararında, Ergenekon Davası ile bağlantılı olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Kadıköy Bürosu'nda yapılan aramalarda belgelerin ele geçtiğini belirtti. Dernekte ele geçen belgelerle ilgili tüm görsel ve yazılı medyada yayınlar yapıldığını belirten mahkeme hakimi Efendiler, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Nazlı ılıcak'ın beraatine karar verdi. Ilıcak'ın "gizliliğin ihlali" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title