Haberler

Arnavutköy'de İstanbul'un fethi 570'inci yılı coşkuyla kutlandı

Güncelleme:

Arnavutköy'de İstanbul'un fethinin 570. yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, mehter takımı gösterisi ve Ömer Karaoğlu konseri ile devam etti. Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arnavutköy'de İstanbul'un fethinin 570'inci yılı coşkuyla kutlandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, mehter takımı gösterisi ve Ömer Karaoğlu konseri ile devam etti.

Arnavutköy'de İstanbul'un fethinin 570. yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı. Arnavutköy Belediyesi Vadipark Tesisleri'ndeki etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mehter takımı gösterisi ve Ömer Karaoğlu konseri ile devam eden etkinlikte, vatandaşlar fetih coşkusunu doyasıya yaşadı. Aynı zamanda 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul'da en fazla oy çıkan Arnavutköy'ün zafer kutlaması da yapıldı. Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar programa Türk bayrakları ile katılarak, fetih coşkusunu yaşadı.

"Fetih coşkusunu yaşarken Arnavutköy'de Cumhurbaşkanımıza destek veren kardeşlerime teşekkür ediyorum"

Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Artık baharın geldiğini hissettiğimiz bu günlerde 570 yıl önceki fetih hareketini anlamak için burada buluşan aziz kardeşlerim bu maksatla bir arada oluşumuz ayrı bir güzellik. Girişte dinlediğimiz Fetih Suresi'nin ilk ayetleri fethin nasıl mukaddes bir şey

olduğunu anlatıyor. Çok kıymetli mehteran takımı duygularımızı coşturdu, birazdan da değerli sanatçı kardeşimizin birbirinden güzel ezgileri ile fethi anlatmaya gayret edeceğiz. Fetih sadece bir savaş değildir, bizim inancımızda fetih bir ihya hareketidir. Bu yüzden ecdadımızın gittiği yerlerde fetih ettikleri topraklarda bizi mahcup edecek en ufak bir şeye rastlamayız. Allah'ın evrensel mesajını insanlara göndermiş olduğu kıymetli kelamullahı en ayrıntısıyla anlatmak ve hakim kılmaya çalışmaktır fetih. Bugün emperyalizm diye tarif edilecek ahmaklıkları anlamak mümkün değildir. En önemli sembol olan yakın zamana kadar boynu bükük olan Ayasofya, bugün tüm İslam alemine yeniden bir mabed ve karargah olmuştur. Buna vesile olan kıymetli Cumhurbaşkanımıza buradan selamlarımızı, muhabbetlerimizi arz ediyoruz. Bir seçimi geride bıraktık, toplumumuz bir tercihte bulundu ve sayın Cumhurbaşkanımız göreve devam edecek. Güçlü bir şekilde Arnavutköy'den gelen bu tercihi takdirle karşıladığımı ifade ederek teşekkürlerimi arz ediyorum. Birlik ruhuyla hep beraber bizi birbirimizle buluşturan nice güzel yanlarımız ve ortak özelliklerimiz, barış toplumu olmaya ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımızın dün akşamki konuşması ise buna işaret etmektedir" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Haşim Baltacı Mahmut Hersanlıoğlu Ömer Karaoğlu Ahmet Haşim İstanbul Ömer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title