Haberler

Arkeolog Prof. Dr. Çambel, Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Türk arkeolojisinin duayen isimlerinden Halet Çambel için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde tören düzenlendi.

Türk arkeolojisinin duayen isimlerinden Halet Çambel için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) tören düzenlendi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından Çambel'in özgeçmişi okundu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, törende yaptığı konuşmada, Çambel'in Türk arkeoloji tarihine adını altın harflerle yazdıran çok değerli bilim insanı ve adam gibi kadın olduğunu söyledi.

Çambel'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Barbarosoğlu, "Bilim camiasının başı sağolsun. Çok değerli bir hocamızı, bilim dünyasının çınarlarından efsane hocamızı yitirdik. Halet hoca çok ciddi ve çok önemli çalışmalar yapmış, dünya çapında bir bilim insanıydı. Halet hoca, bir görev insanıydı ve bu ülkeyi çok severdi. Bu ülkenin çeşitli yerlerinde çok önemli ilkleri başlatmış ve çok önemli hizmetler yapmıştır" dedi.

MSKÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler ise Çambel'in bilim dünyasının her zaman örnek aldığı bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

İnsanları ölümsüz yapan onların geride bıraktıkları olduğuna işaret eden Diler, "Hocamızın hepimiz için ayrı bir yeri var. O, arkeloji bilimini Türkiye ve Anadolu'da yaygınlaştırmak için öncülük etmiştir" diye konuştu.

Törene, Çambel'in yakınları ile MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Kaan Erge ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de çelenk gönderdi.

Atatürk Kültür Merkezi bahçesine getirilen Çambel'in cenazesi, dualarla defnedileceği Akyaka beldesine gönderildi. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Gülay Barbarosoğlu Halet Çambel Akm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title