Haberler

Arılar Kış Uykusuna Yatamadı

Güncelleme:

Adana'nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.

Arılar kış uykusuna yatamadı

ADANA - Adana'nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.

Kozan'da yaklaşık 20 yıldır arıcılık yapan Halil Aydoğan, ilk kez arıların kış uykusuna yatmaması ile karşılaştığını kaydederek, "20 yıldır bu işin içindeyim, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Havaların çok sıcak olması arıları yıprattı. Arıyı yazın sıcak çarptı. 6-7 çıta ile kış dönemine hazırladığımız arılar şu an 2 çıta. Bu yıl arıcıların işi gerçekten çok zor. Sonbaharda poyraz ve arı kuşu vurdu ama en çok sıcaklar arıları çatlattı. Arılara bıraktığımız ballar duruyor. Çok büyük zayiat var. Havaların çok sıcak gitmesi arıları bu hale getirdi. 100 kovan arım vardı, şu an 60 kovana düştü. İklimler çok farklı. Yıllardan beri hobi olarak yaparım, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Arılarda polen yazın kısıtlıydı. Arıların olmadığı bir yaşamda insanların olması çok zor. Bal duruyor ama arı yok" diye konuştu.

Bal üretimi yapan Ahmet Ateş ise, yayla döneminde arıların sağlıklı bir süreç geçirmediğini kaydederek, yazın aşırı sıcak olması, kışın da havaların bir türlü soğumamasından dolayı arıların kış uykusuna yatmadığını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Kozan Tarım Çevre Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title