Haberler

Arap Ülkelerinden Gelen Turist Sayısında Artış

Türkiye'nin turistik şehirleri, çeşitli turizm, kültür ve tanıtım çalışmalarıyla ülkeye gelen turist sayısını arttırmayı hedefliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gül: "Siyasi gelişmelerin Türkiye'ye gelen turist sayısına etkisi, sadece artıştaki yavaşlama olarak görülebilir" "Sürdürülebilir bir turizm anlayışını benimsiyor ve karşımızdaki insanı bir müşteri değil misafir olarak görüyoruz" Bursa Vali Yardımcısı Ercoşkun: "Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Türkiye'ye gelen 25 bin turistin 10 bini Bursa'ya geliyor. Arap ülkelerinden gelen turist sayısında ciddi anlamda bir artış söz konusu"

Körfez ve Arap ülkelerinin seyahat tercihlerinde geniş yer bulan Türkiye'nin turistik şehirleri, çeşitli turizm, kültür ve tanıtım çalışmalarıyla ülkeye gelen turist sayısını daha da arttırmayı hedefliyor.

Turizm alanında gerçekleştirilen bir çalıştay dolayısıyla Dubai'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye ile körfez ülkeleri arasındaki tarihe dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarına dikkati çekerek, "Siyasi gelişmelerin Türkiye'ye gelen turist sayısına etkisi, sadece artıştaki yavaşlama olarak görülebilir. Biz sadece artış trendindeki oranı yükseltmeyi amaçlıyoruz, rutin bir artış zaten devam ediyor" dedi.

Arap ülkelerinden gelen turistlerin, sahip olduğumuz ortak değerlerden dolayı Türkiye'de kendilerini rahat hissettiklerini belirten Gül, "Sürdürülebilir bir turizm anlayışını benimsiyor ve karşımızdaki insanı bir müşteri değil, misafir olarak görüyoruz" diye konuştu.

Ortadoğu'ya ve körfez ülkelerine hitap eden önemli şehirlerden birinin de Dubai olduğunu dile getiren Gül, turizm alanında gerçekleştirilen çalıştayların geniş kapsamlı, spesifik ve yöresel çalışmalarla devam edeceğini kaydetti.

-Arap ülkelerinden gelen turist sayısında artış

Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun da Arap ülkeleri açısından Bursa'nın zengin Türk ve Osmanlı mutfağı, yeşili, temiz ve bol oksijenli havasıyla bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Türkiye'ye gelen 25 bin turistin 10 bini Bursa'ya geliyor. Arap ülkelerinden gelen turist sayısında ciddi anlamda bir artış söz konusu" ifadelerini kullandı,

Bursa'ya gelen yabancı turist sayısında 2009'da Almanya başı çekerken, bugün en çok Suudi Arabistan'dan gelen misafirleri ağırladıklarını dile getiren Ercoşkun, şunları söyledi:

"Bursa'ya gelen yabancı turistler sıralamasında bugün Suudi Arabsitan birinci, Kuveyt üçüncü ve BAE beşinci sırada bulunuyor. Ayrıca BAE'nden Türkiye'ye gelen 25 bin turistin 10 bini Bursa'ya geliyor."

Kuveyt'ten Bursa'ya sezonluk olarak doğrudan uçak seferlerinin başladığını hatırlatan Ercoşkun, gerçekleşen 9 seferin Kurban Bayramı ve yarıyıl tatilinde de devam edeceğini kaydetti.

Dubai ve Suudi Arabistan'tan da Bursa'ya uçak seferlerini başlatmak için çalışmaların devam ettiğini aktaran Ercoşkun, körfez ülkeleriyle sınırlı kalmadan, Kuzey Afrika'daki Arap ülkeleriyle de işbirliğini arttırmak istediklerini sözlerine ekledi. - Dubai

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Dubai Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title