Haberler

Arama Kurtarma Ekipleri Maltepe'de Tatbikat Gerçekleştirdi

Güncelleme:

Afet ve acil durumlar için kurulan 5 arama kurtarma ekibi, Maltepe'de yıkım kararı alınan bir binanın içinde depreme yönelik nefes kesen canlı insan kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Arama kurtarma ekipleri tarafından nefes kesen tatbikat

İSTANBUL - Afet ve acil durumlar için kurulan 5 arama kurtarma ekibi, Maltepe'de yıkım kararı alınan bir binanın içinde depreme yönelik nefes kesen canlı insan kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Afetlere Hazırlık ve Müdahale Federasyonubünyesinde Maltepe'de yapılan İstanbul depremine yönelik beş ayrı arama kurtarma ekibinin katıldığı nefes kesen canlı insan kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Maltepe ilçesi Sümer Sokak üzerindeki yıkım kararı alınan bir binada yapılan tatbikatta, bina içerisinde önce bir mizansen yapıldı. Binanın içinde deprem enkazında sanki bir kişi kişinin mahsur kaldığı varsayıldı. Binada çevresinde arama kurtarma ekipleri ses olup olmadığını kontrol etti. Bina enkazında ses olduğu tespit eden ekipler kurtarma çalışmalarını başlattı. Binanın içinde ısı kamerasıyla ve ses cihazlarıyla tarama yapıldıktan sonra ekipler kurtarma işlemlerine başladı. Evin zemini kazılarak enkaz altında kalan kişi halatlar yardımıyla aşağıya doğru gönderildi. Arama kurtarma tatbikatına, Tulpars arama kurtarma ekibi, Turkuaz arama kurtarma ekibi, Beşiktaş arama kurtarma ekibi, İSMAK arama kurtarma ekibi ve Börü arama kurtarma ekibi katıldı.

Tatbikata ev sahipliği yapan Tulpars arama kurtarma ekibi başkanı Ziya Gökalp Şahin, "6 Şubat depreminin seneyi devriyesi geldi. Bu acının, o kayıpların bir yılı doldu. Ama her şey taze. Biz de muhtemel Marmara ve İstanbul depremine hazırlık yapmaya çalışıyoruz. Bugün burada Afetlere Hazırlık ve Müdahale Federasyonu ekipleri olarak buradayız. 5 arama kurtarma ekibinin kurduğu bir federasyonun çatısı altında İstanbul depremine hazırlık için buradayız" diye konuştu.

Turkuaz arama kurtarma ekibi başkanı Ercan Soylu, "AFEDEF olarak beş kurucu derneğin organize ettiği, gönüllülerden oluşan bir tatbikat düzenledik. Burada iki planda çalışmaya çalıştık. muhtemel bir depremde yaralıların kurtarılması ve Türkiye'de ilk defa yapılan arama kurtarıcıların hazırlığı noktasında hazırlık yaptık.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Maltepe Deprem İstanbul Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title