Haberler

Araban'da Birlik ve Beraberlik Yemeği Düzenlendi

Gaziantep'in Araban İlçesinde Bir Yemekte Toplanan Yaklaşık 5 Bin Kişi Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi.

Gaziantep'in Araban ilçesinde bir yemekte toplanan yaklaşık 5 bin kişi birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Araban Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan'ın katkılarıyla Başpınar Köyü Muhtarı Hüseyin Kutlu ve işadamı Hüseyin Kılıç'ın Başpınar köyünde düzenlediği yemekte tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verildi. Başpınar Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan kalabalık, semah gösterisinin ardından yemekler yiyerek sohbet etti. Yemeğe, Araban Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Akif Yorulmaz, Araban Müftüsü İdris Karakaya, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Elif Beldesi

Belediye Başkanı Cuma Altınbaş, Araban Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, AK Parti İlçe Başkanı Celal Yıldırım, CHP İlçe Başkanı İbrahim Halil Metin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adıyaman Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı adına açılış konuşmasını Alevi Dedesi Mehmet Ali Tutal yaptı. Tutal, "Alevi inancında dedeler, toplumun sosyal, kültürel ve inançsal gelişimine katkı sağlayarak toplumun paylaşımcı, katılımcı bir biçimde barış ve huzur içerisinde yaşamasını sağlamışlardır. Ülkemizin sınırları içerisinde farklı din, mezhep ve ırktan meydana gelen bütünlüğümüzü koruyarak kardeşçe yaşamak için herkesin inanç ve düşüncelerine saygı duyarak, insanları farklılıkları ile kabul etmeliyiz.

İslam alemi içerisinde tek laik ülke olan Türkiye'de, dedelerimiz demokrasinin olmadığı dönemlerde dahi insanlar arasındaki barış ve huzuru sağlamışlardır" dedi.

Araban Müftüsü İdris Karakaya da, yaptığı konuşmada, "Ehl-i Beyt'in bizim kültürümüzde, tarihimizde özel bir yeri vardır. Toplumumuzun da gönlünde Ehl-i Beyt'e karşı farklı bir sevgi halesi oluşmaktadır. Ehl-i Beyt sevgisi, bizim birleştirici, kaynaştırıcı, bütünleştirici bir ortak paydası vardır. İşte bizi Sünni ve Alevi'si ile buraya getiren de bu ortak payda olan sevgidir. Milletimizin gönlüne kök salan bu birleştiricilik sanki bir ulu çınardır. Ehl-i Beyt, İslam semasının yıldızları, ışık saçan

güneşidir" diye konuştu.

(AI-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title