Haberler

Antalya'ya Yeni Otistik Merkez

Antalya'da hayırsever işadamı Ramazan Savaş tarafından yaptırılan Hatice- Ramazan Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen törenle açıldı.

Antalya'da hayırsever işadamı Ramazan Savaş tarafından yaptırılan Hatice- Ramazan Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen törenle açıldı.

Antalya'da engelli bireylerin eğitim göreceği 30 derslikli Hatice- Ramazan Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi, törenle hizmete açıldı. Açılışa Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, bedensel, işitme, zihinsel engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

OKULU GEZDİLER

Açılıştan önce işitme ve zihinsel engelli çocuklar tarafından halk oyunları gösterisi yapılırken, işitme ve konuşma engelli çocukların İstiklal Marşı'na öğretmenleri nezaretinde katılması dikkat çekti. Vali Ahmet Altıparmak merkezde eğitim alacak çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Altıparmak, beraberindekilerle birlikte okulu gezdi. Vali Ahmet Altıparmak ile hayırsever işadamı Ramazan Savaş, okulun bahçesine günün anlam ve önemi nedeniyle limon ağacı dikti.

CİDDİ GÖNÜLLÜLÜK

Öğretmenler odasında bir süre öğretmenlerle sohbet eden Altıparmak, günübirlik eğitimin verildiği okulda 75 öğrencinin bulunduğunu, bu sayının önümüzdeki yıl sonuna kadar 100'ü bulacağını belirtti. Okulun 120 öğrencinin eğitimi için ideal olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, "Bu iş öğretmenler açısından ciddi bir gönüllülük gerektiriyor" dedi.

UMUT DA AÇILIŞTA

Bu arada, Antalya'da 3 yıl önce geçirdiği kaza sonrası bilincini kaybeden ve kimliği belirlenemediği için 'Umut' adı verilen gence gönüllü annelik yapan Gülsüm Kabadayı da, Umut'la birlikte açılışa katıldı. Gülsüm Kabadayı açılış sonrasında Vali Ahmet Altıparmak'tan asansör olmayan evi için yürüyen merdiven istedi. Vali Altıparmak da gereğinin yapılması için talimat verdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title