Haberler

Antalya MHP Antalya'da 'Gürültüsüz' Kampanya Yapacak

MHP Antalya'da 'gürültüsüz' kampanya yapacak Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, Türkiye'nin 7 Haziran'dan bugüne 133 şehit verdiğini belirterek, "Şehitlerimizin ruhunu incitmemek, gözyaşı döken şehit yakınlarının acılarına ortak olmak ve yeni eğitim öğretim yılına başlayacak evlatlarımızı derslerinde rahatsız etmemek adına müzik sistemli, gürültülü seçim kampanyası yapmama kararı aldık" dedi.

MHP Antalya'da 'gürültüsüz' kampanya yapacak

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, Türkiye'nin 7 Haziran'dan bugüne 133 şehit verdiğini belirterek, "Şehitlerimizin ruhunu incitmemek, gözyaşı döken şehit yakınlarının acılarına ortak olmak ve yeni eğitim öğretim yılına başlayacak evlatlarımızı derslerinde rahatsız etmemek adına müzik sistemli, gürültülü seçim kampanyası yapmama kararı aldık" dedi.

MHP İl Başkanı Adnan Kaya, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran seçimlerinden bu yana 5'i Antalya'dan olmak üzere 133 'vatan evladının' şehit düştüğünü söyledi. Kaya, "Analar ağlamasın diyenler, Anadolu'nun her bir yanını ağlayan analarla doldurmuşlardı" dedi. Böylesi bir ortamda MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin seçilme girilmesinin ülke açısından büyük bir risk taşıdığını ifade ettiğini ancak Ak Parti'nin 1 Kasım tarihi için seçim kararı aldığını belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Böylesi bir ortamda analar ağlarken, vatanın her köşesi şehit kanı ve anaların gözyaşı ile sulanırken şehitlerimizin ruhunu incitmemek, gözyaşı döken şehit yakınlarının acılarına ortak olmak ve yeni eğitim öğretim yılına başlayacak evlatlarımızı derslerinde rahatsız etmemek adına MHP Antalya teşkilatları olarak müzik sistemli, gürültülü seçim kampanyası yapmama kararı aldık. Buradan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz, 'Evlatlar, hepimizin evladı. Gelin hep birlikte bu sürecin maneviyatına uygun bir seçim süreci geçirelim."

ELEŞTİRİLERE CEVAP

Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Kaya, partisinin milletvekili listesinde yaşanan değişimin ise 7 Haziran seçimlerine girdikleri listeye yönelik eleştiriler ışığında gerçekleştiğini söyledi. Haziran'da Antalya'dan 3 milletvekili çıkaran ve 1 Kasım için açıklanan listede ilk 3 isim hariç Alanya'dan eski İlçe Başkanı Cafer Uyar'ı 4'üncü ve kentin tanınmış işadamlarından Güray Parlak'ı 5'inci sıradan aday gösteren MHP'de yaşanan değişim için İl Başkanı Kaya, "Partimiz 'merkez adayı yok' diye eleştiriliyordu. Yaşanan değişimle bu açığı kapatmaya çalıştık" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Kaya Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

title