Haberler

Antalya'da Polis Takibinde Yakalanan Otomobilin Muayenesi Yokmuş

Güncelleme:

Antalya'da polisin 'Dur' ihtarına uymayan otomobildeki iki kişi, 30 kilometrelik takibin ardından yakalandı. Gözaltına alına şüpheliler otomobilin, araç muayenesi olmadığı için kaçtıklarını öne sürdü.

ANTALYA'da polisin 'Dur' ihtarına uymayan otomobildeki iki kişi, 30 kilometrelik takibin ardından yakalanıp gözaltına alındı. Şüpheliler, aracın fenni muayenesi olmadığı için kaçtıklarını öne sürdrü.

Olay, saat 09.30 sıralarında meydana geldi. 07 EİF 004 plakalı otomobil sürücüsü, Kemer ilçesi Beldibi trafik uygulamasında polis ekiplerinin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Ekiplerin telsizden anons etmesinin ardından diğer ekipler de otomobilin peşine düştü. Ön tarafında plaka olmayan, Konyaaltı ilçesinden kent merkezine doğru seyir halinde olduğu belirlenen otomobil, 30 kilometrelik takibin ardından Arapsuyu Kavşağında durduruldu. Otomobildeki 2 kişi ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Kimlikleri alınan sürücü Samet Ö. (22) ve yanındaki Tolga K. (32), kelepçe takılarak ekip aracına alındı. Polis ekiplerinin otomobilde yaptığı aramada çok sayıda alkol şişesine rastlanırken, otomobilin muayenesinin olmadığı da belirlendi. Samet Ö. ile Tolga K., ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 07 EİF 004 plakalı otomobil çekiciyle olay yerinden alındı. Sürücü Samet Ö.'ye 'Dur ihtarına uymamak', 'Işık ihlali', 'Trafiği tehlikeye sokmak' gibi suçlardan toplamda 30-40 bin TL para cezası yazılacağı öğrenildi. Muayenesi olmayan otomobilin de trafikten men edileceği kaydedildi.

Otomobilde yolcu konumunda bulunan ve alkollü olduğu gözlenen Tolga K., 'Neden kaçtınız?' sorusuna gülerek, "Fenni muayenesi yok ki arabanın, ondan başka bir şey yok. Alkol şişeleri var ama çocukta alkol yok. Bende alkol var" dedi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Polisiye Trafik Hukuk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title