Haberler

Antalya'da Piyasa Değeri 3,5 Milyon Lira Olan 247 Kilo 292 Gram Esrar Ele Geçirildi

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kentte son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kentte son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunu gerçekleştirdi. Bir ihbarı değerlendiren ekipler, piyasa değeri 3,5 milyon lira olan 247 kilo 292 gram esrar ele geçirdi.

Bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Zeytinköy olarak bilinen bölgede torbacılara verilmek üzere zulalanan uyuşturucuların satıcılarını takibe aldı. Ekipler, gece yarısı 03.15'de merkez Aksu ilçesi girişinde durdurulan bir minibüsü, narkotik köpeği 'Kontes' ile birlikte incelemeye aldı. Minibüsün çeşitli yerlerinde streç poşetler içine paketlenmiş 103 ayrı poşette toplam 243 kilo 292 gram esrar ele geçirilirken, M.P. ve S.Ö. adlı şahıslar da gözaltına alındı. Doğu illerinden getirilen uyuşturucu maddesini Antalya'da torbacılar aracılığıyla pazarlayacaklarını itiraf eden şüpheliler, bugün öğle saatlerinde Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise, operasyonla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sağlam, ele geçen uyuşturucunun bugüne kadar kentte yakalanan en yüksek orandaki uyuşturucu olduğunu kaydederek, "Arkadaşlarımız bir ihbar üzerine operasyonu gerçekleştirdi. Ele geçen uyuşturucunun piyasa değerinin 3,5 milyon civarında olduğunu düşünüyoruz. Uyuşturucu ile mücadelemiz aralıksız devam edecek. Şehre giren uyuşturucu maddesine geçit vermeyeceğiz. Hiçbir insanımızı uyuşturucu yüzünden kaybetmeye tahammülümüz yok. Bu olaylara meydan vermemek için 24 saat ekiplerimiz çalışıyor" dedi.

Sağlam, Antalya'da 2012 yılı Kasım ayına kadar gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili de bilgiler verdi:

"2012 yılı Kasım ayına kadar 810 narkotik olay meydana geldi. Bin 556 kişi gözaltına alınırken, 387 kişi ise tutuklandı. Öte yandan, 1 milyon 464 bin 660 torba esrar, 79 kilo 628 gram eroin, 189 gram kokain, 12 bin 804 adet ecstasy, 28 adet sentetik ecza, 3572 kök hint keneviri ele geçirildi." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Sağlam Zeytinköy Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title