Haberler

Antalya'da Ders Zilini Vali Çaldı

Antalya'da yaklaşık 430 bin öğrenci ve 25 bin öğretmen 2013-14 eğitim öğretim sezonuna başladı.

Antalya'da yaklaşık 430 bin öğrenci ve 25 bin öğretmen 2013-14 eğitim öğretim sezonuna başladı. Kentteki ilk ders zilini Vali Sebahattin Öztürk çaldı.

Antalya'da 2013- 14 eğitim öğretim sezonunun başlamasına ilişkin Kepez İlçesi'nde tören düzenlendi. Törende aynı zamanda, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yeniden yaptırılan ve bu yıl eğitim öğretime başlayan Duraliler İlkokulu ve Ortaokulu'nun da açılışı gerçekleştirildi. Törene, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Şiir ve halk oyunları gösterileri ile başlayan törende konuşan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya'nın eğitim konusunda çok önemli mesafe kat ettiğini belirterek, Türkiye'deki 81 il arasında eğitimde 7'nci sırada yer aldığını dile getirdi. Bu başarıyı sürdürmek ve daha ileriye götürmek için çok çalışmak gerektiğine vurgu yapan Vali Öztürk, "Birinciliği hedeflemek ve buna ulaşmak için çok çalışmalıyız" dedi.

HAYIRSEVER DEVLETLE YARIŞIYOR

Antalya'da derslik başına düşen öğrenci sayısının 30'a kadar düştüğünü kaydeden Vali Öztürk, "Bu büyük bir başarıdır. Bu kadar çok nüfus alan Antalya'da bunu tutturmak çok önemli. Bunda devletin yatırımlarının yanında hayırseverlerin desteği de çok önemli. Hayırseverler son 10 yılda 3 bin 500'ün üzerinde derslik hediye etti. Devletimizle yarışıyorlar" diye konuştu.

DERSLİK SAYISI YÜZDE 77 ARTTI

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya'da yaklaşık 430 bin öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başladığını söyledi. Gülay, Antalya'da 2003 yılında 8 bin 354 olan derslik sayısının son 10 yılda yüzde 77'lik artışla 14 bin 850'ye ulaştığını açıkladı.

ANTALYA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) verilerine göre 2006 yılında 39'uncu sırada olan Antalya'nın son 5 yılda Türkiye genelinde ilk 10 il arasında yer aldığını kaydeden Osman Nuri Gülay, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre de Antalya'nın yüzde 98.3'lük oranla okuma yazma anlamında Türkiye birincisi olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca, yeni eğitim öğretim yılında 19 okul, 269 derslik, 2 öğrenci pansiyonu, bir spor salonu ve bir halk eğitim merkezinin de hizmete girdiğini ekledi.

ÖĞRENCİLERE HEDİYE VERDİ

Konuşmaların ardından Vali Sebahattin Öztürk ve protokol üyeleri Duraliler İlkokulu ve Ortaokulu'nun açılış kurdelesini kesti. Vali Öztürk daha sonra 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı. Tören sonunda Vali Öztürk ve beraberindeki heyet derslikleri gezerek öğrencilere başarı dilerken, onlara çeşitli hediyeler de verdi.

OĞLUNUN ANISINA KÜTÜPHANE

Bu yıl eğitim öğretime başlayan Duraliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda hüzün ve sevinç aynı anda yaşandı. 5 yıl önce hayatını kaybeden ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Kahraman Demir'in anısına ailesi tarafından okul içerisinde kütüphane ve okuma salonu yaptırıldı. Kütüphane ve okuma salonunu ziyaret eden Vali Öztürk, Kahraman'ın annesi Tezcan Demir ile dedesi Ali Demir'e başsağlığı diledi. Oğlunun fotoğrafının da yer aldığı kütüphanenin açıldığını gören anne Tezcan Demir gözyaşlarını tutamadı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Öztürk Osman Nuri Gülay Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title