Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca ihalesi yapılan Demre Yat Limanı'nda inşaat çalışmaları başladı.

Foto: Çalışmalardan

===

Yat Limanı inşaatı başladı

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca ihalesi yapılan Demre Yat Limanı'nda inşaat çalışmaları başladı. Eylül ayında ihalesi yapılan Demre Yat Limanı'nın ihale süreci tamamlandı. İhaleyi, 25 milyon 898 bin 718 liraya Üstün-El İnşaat Ticaret A.Ş ve Zihni Üstün Oğulları İnşaat Ticaret A.Ş ortaklığı kazandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve 4'üncü Bölge Müdürlüğü yetkileri firmaya yer teslimi yaptı.

Yer tesliminin ardından hazırlıklarını tamamlayan yüklenici firma, yat limanının temelinin atılması için temel kazılarına başladı. Yat limanını karayoluna bağlamak amacıyla Taşdibi Burnu ve Sülüklü Plajı arasındaki yolun yapımına başlandı. Yaklaşık 550 metre uzunluğundaki yol 10 gün içinde tamamlanacak. Demre Yat Limanı, 272 bin metrekare alana inşa edilecek.

Sudaki alan 122 bin metrekare, karadaki alan 55 bin metrekare olacak. Rıhtım uzunluğu 290 metre, iskele uzunluğu 656 metre olacak. 400 yat bağlama kapasitesine sahip yat limanında 300 yat kapasiteli çekek yeri olacak. Çalışmaları başlatan firma yetkilileri, yol bitince resmi temel atma töreninin yapılacağını söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE,

Foto: Kaymakam Muhittin Pamuk ve kenevir

===

HEM'den yılsonu sergisi

BURDUR'un Tefenni İlçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi'nin yıl sonu sergisi, Belediye Sosyal Tesisleri'nde açıldı. Sergi açılışına Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Şahin, İlçe Emniyet Amiri Ömer Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Ali Özdemir, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Ali Özdemir, 2013 yılında 46 genel kurs, 18 mesleki kurs ve 1 okuma yazma kursu açtıklarını belirterek, kurslara 1379 kişinin katıldığını kaydetti. Konuşmaların ardından serginin açılışı, Belediye Başkanı Kavak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Şahin ve İlçe Emniyet Amiri Ömer Şahin tarafından yapıldı.

Adem DURMAZ/TEFENNİ, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günseli Oral, 8 Haziran'da yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı öncesi öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.

Sınava hazırlık döneminin öğrenciler açısından sıkıntılı bir süreç olduğuna değinen Oral, "Stres olmazsa kaygı da olmaz. Kaygılı olmanızda fayda var. Yolun karşısına geçerken sağa sola bakmanız kaygılı olduğunuzu gösteriyor. Sınav öncesinde de biraz kaygılı olursanız, ne yapmak istediğinizi daha iyi anlamış olursunuz. Stres hormonlarına çok ihtiyacımız var ve bu hormonlar hayatta kalmamızı sağlıyor. Stres bazen kontrol dışına çıkabiliyor. Böyle durumlarda ise öğrenciler daha fazla kaygı duyuyor. Ancak fazla kaygı olmamaya da özen gösterin" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER,

Foto: Mal Müdürü Oktay Göktuğ ve tapusunu alan vatandaş

===

PTT'de organ bağışı standı

ISPARTA'da organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla PTT Merkez Şubesi'nde organ bağışı standı açıldı. Isparta PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı, Sağlık Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü düzeyinde organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla stant kurulduğunu belirtti. Konuya dikkati çekmek için kampanya başlattıklarını kaydeden Adanalı, "Daha fazla insanı yaşatmak için PTT gibi yoğun kullanılan kurumlarda stantlar açılarak vatandaşlara organ bağışı konusunda bilgi veriliyor" dedi.

Isparta Devlet Hastanesi'nden Mustafa Çelik ise organ ihtiyacının sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en büyük sorunu olduğunu söyledi. Organ bağışı bekleyen binlerce hastanın bulunduğuna işaret eden Çelik, "Son evreye gelmiş, cihaza bağlı çok insan var. İnsanların dikkatini buraya çekmek ve hayat kurtarmak amacındayız" dedi.

PTT Başmüdürlüğü ile yapılan anlaşma gereği PTT Merkez Şubesi'nde stant açarak organ bağışına dikkat çekmeye çalıştıklarını vurgulayan Çelik, "Hastane olarak en kalabalık şubede stant açtık. Vatandaşlara broşürler dağıtılıyor, organ bağışçı sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Desteklerinden ötürü PTT Başmüdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. Tüm halkımıza destek bekliyoruz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,

Foto: Kitap kapağının fotoğrafı, Keramettin Yılmaz fotoğrafı

===

Engelli öğrenciler pasta ve makarna yaptı

AFYON Kocatepe Üniversitesi

Foto: Engelliler pasta yaparken

===

Gazipaşa MYO'dan iyi haber

AKDENİZ Üniversitesi Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu

Foto: MYO Müdürü Mehmet Arslan ve MYO binası

===

Refüje çıkınca uyandı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde alçı yüklü kamyon, sürücüsünün direksiyon başında uyuması nedeniyle meydana gelen kazada 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Can kaybının olmadığı kaza, dün saat 03.00 sıralarında D-400 Antalya-Mersin Karayolu Beyrebucak Köyü sınırlarında meydana geldi. Mersin istikametinden Antalya'ya seyreden 25 yaşındaki Ali Bölükbaşıoğlu yönetimindeki 07 HBH 08 plakalı kamyon, sürücüsünün direksiyon başında uyuması sonucu kontrolden çıkarak refüje çıktı.

Bordürleri yıktıktan sonra refüjün ortasına gelince uyanan Bölükbaşıoğlu, güçlükle kamyonu durdurabildi. Sürücüsü yara almadan kurtulduğu kazada, kamyonun arka koltuğunda uyuyan Nihat Bölükbaşıoğlu

Foto: kazadan Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü Danışmanı ve Proje Koordinatörü Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, anaokulu öğrencilerinin doğal afetlere karşı hazırlıklı olacağını söyledi. Tiryakioğlu, "Biz yola çıkarken, bir çocuk şarkısı, animasyon filmi, tiyatro oyunu kitapçık ve eğitimler için 50 bin liralık bir bütçe öngörmüştük. Bu bütçeye kendi çabalarımız ve bazı gönüllü firmaların destekleriyle ulaştık" dedi.

'KIZIM ÖĞRENDİ, HERKES ÖĞRENSİN'

Atatürk İlkokulu'nda anaokulu sınıfı öğrencilerine deprem ve diğer doğal afetlerden korunma yöntemlerinin uygulamalı anlatıldığına dikkati çeken Tiryakioğlu, "Biz Kulüp olarak eğitimlere katıldığımızda, kızım Duru'yu da beraberimizde getirdik. Baktık ki Duru, verilen eğitimlerdeki bilgileri öğrenebiliyor, biz de anaokulu sınıflarında bu projeyi uygulamaya karar verdik" diye konuştu.

OLUMLU BİR PROJE

İl Afet ve Acil Durum Müdür Yardımcısı Hüseyin Sarıkaya, binaların yüksek katlara sahip olduğunu, binalar yüksek oldukça depremlere karşı dayanıklılık sorunun gündeme geldiğini kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, "Üniversite ile müdürlüğümüz arasında yapılan en önemli işbirliği bu projedir. Bu projede verilen bilgileri lisede ya da üniversitede versek, etkili olmayabilir. Ama anaokulunda böyle bir eğitim verilmesi, öğrencilerimizin doğal afetlere karşı hazırlıklı olmasını sağlayacaktır" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR,

Foto: Eğitimden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Şahin Isparta Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title