Haberler

Antalya Aysultan Kadınlar Plajı Açıldı

Aysultan Kadınlar Plajı açıldıANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya ve Gazipaşa ilçeleri arasındaki Uğrak mevkiinde hayata geçirilen Aysultan Kadınlar Plajı törenle açıldı.

Aysultan Kadınlar Plajı açıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya ve Gazipaşa ilçeleri arasındaki Uğrak mevkiinde hayata geçirilen Aysultan Kadınlar Plajı törenle açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Aysultan Kadınlar Plajı'nın açılışı yapıldı. Plajın açılış törenine Ak Parti Antalya milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ve İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, plajın Alanya ve Gazipaşa için çok önemli olduğunu söyledi.

Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, "Biz alternatif oluşturuyoruz. 40 kilometre sahil şeridinin sadece 2 kilometresini kadınlara açıyoruz. Sadece baş örtülü olanlar değil, herkes tarafından tercih ediliyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya'da yapılan hizmetimiz örnek olmaya başladı. Sadece kadınlar plajı olduğu için, bu imkan sadece burada bulduğu için Antalya'ya gelen dostlarımız ve misafirlerimiz var. 2 milyon yaklaşık bir harcamayla altyapısını oluşturduk, şezlonglarını koyduk, büfeler, kabinler, aydınlatma sistemlerine kadar her detay düşünüldü. Peyzaj çalışmasıyla çok güzel bir alan inşa ettik ancak altını çizmek istediğim bir nokta var. Burası piknik alanı değil. Burayı bir piknik alanına dönüştürdüğümüz zaman buranın plaj özelliği kalmıyor. Bizim hizmetlerimizde her zaman kadınlar, çocuklar ve engelliler öncelikli olmuştur" dedi.

Bütün kadınların bu plajları kullandığını vurgulayan Türel, "Turistler, gayrimüslimler, Alman, Rus hepsi burayı kullanıyor. Antalya'da ilk kez deniz kenarına gelmiş kadınlarla karşılaştık. Antalya Sarısu Plajı'nı açtık, bir kadın kardeşimiz bana ne dedi. 'Ben 30 yıldır hep denize uzaktan baktım. Senin sayeden geldim ayağımı denize sokacağım, Allah razı olsun' dedi. İşte mesele bu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gazipaşa Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın okuduğu duayla protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Törene katılanlar Aysultan Kadınlar Plajı'nı gezerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Gazipaşa Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title