Haberler

''Antakya Dünyaya Örnek Bir Şehir''

''İlklerin şehri Antakya bu güzel ve çok özel yapısıyla dünyaya örnek olmaya devam edecektir"

TRT Türk'te canlı yayınlanan, yakın tarihimizi insan hikayeleri üzerinden anlatan "Yaşayan Bellek" programının galasında konuşan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, "Antakya, farklı din ve mezhep mensuplarının güzel bir harmoni içinde, barış ve kardeşlik bağlarıyla bir arada yaşadığı müstesna bir şehirdir. İlklerin şehri Antakya bu güzel ve çok özel yapısıyla dünyaya örnek olmaya devam edecektir" dedi.

TRT Türk ekranlarında yayınlanan 'Yaşayan Bellek' belgeseller dizisinin yeni yayın döneminin ilk bölümü, 'Masalla Gerçek Arasında; Antakya" belgeselinin gala gecesi Antakya Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret Borsası ve Otoman Otel'in katkılarıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Merkez İlçe Başkanı Ş.Kudret Özbakış, üç semavi dinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ile davetliler katıldı.

TRT Türk kanalından canlı olarak yayınlanan galada konuşan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, "Antakya, farklı din ve mezhep mensuplarının güzel bir harmoni içinde, barış ve kardeşlik bağlarıyla bir arada yaşadığı müstesna bir şehirdir. İlklerin şehri Antakya bu güzel ve çok özel yapısıyla dünyaya örnek olmaya devam edecektir. Ezan ve çan seslerinin aynı anda duyulduğu, tarihi ve kültürel birikimi ile bu coğrafyanın çok özel bir şehri olan Antakya'ya yaraşır böylesine bir projenin parçası olmaktan çok mutluyuz. Antakya Belediyesi olarak sahip olduğumuz değerin farkındayız, bu nedenle de hep birlikte daha çağdaş bir kent için akılcı ve kalıcı projeleri hayata geçirmeye özen gösteriyoruz. Yaşayan bellek projesini son derece önemli buluyorum ve inanıyorum ki Antakya, bu proje için bir mücevher kutusu kadar zengin ve değerli bir kent konumundadır." Savaş, projeyi destekleyerek, son dönemlerde yaptığı başarılı çalışmalarla farklı bir konuma geçen TRT'yi ve projeye emeği geçenleri kutladığını kaydetti.

Galada konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Kültürel zenginliklerimize sahip çıkan projelere her zaman imza atmaya hazırız." dedi. İbrahim Şahin, '' Bazı ülkeler düşünün ki kendileri gibi düşünmeyen kendi renklerinde olmayan insanlara bile tahammülleri yokken bizim ülkemiz gerçekten çiçek bahçesi gibi.Farklı dinlerden, farkle dillerden, çok farklı yapıyı tarihin deriliklerinden bugüne kadar içinde barındırmış ve bundan sonra da barış ve hoşgörü içinde barındıracak. Kendi saç rengine uymayan insanları bile ülkesinde barındırmaktan rahatsızlık duyan ve adeta kendini medeniyet bekçisi kabul eden batılılar aslında gelip biraz Antakyamızdan ders almalılar.'' dedi.

TRT Türk ekranlarında canlı olarak yayınlanan gala gecesinde, üç semavi din, 6 mezhepten değişik meslek gruplarından oluşan Medeniyetler Korosu da konser verdi. 2012 Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen koro, Hatay'da yaşayan tüm dinlere ve kültürlere ait birbirinden güzel ezgileriyle izleyicileri büyüledi. TRT Türk'ten canlı yayınlanan galanın ardından, belgeselin ilk bölümü ''Masalla Gerçek Arasında Antakya'' bölümü izleyiciyle buluştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title