Haberler

Anneden Şehit Evlada Son Veda

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta PKK Terör Örgütüne Karşı Yürüttüğü Operasyonda Tezkeresine 5 Ay Kala Şehit Olan Piyade Komando Onbaşı Serdal Çeçen, Memleketi Tokat'ın Turhal İlçesinde Gözyaşları ve Dualarla Toprağa Verildi. Anne Birsen Çeçen, Oğlunun Tabutuna Sarılarak Son Yolculuğuna Uğurladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonda tezkeresine 5 ay kala şehit olan Piyade Komando Onbaşı Serdal Çeçen, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Anne Birsen Çeçen, oğlunun tabutuna sarılarak son yolculuğuna uğurladı.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Merzifon Askeri Havaalanı'na getirilen, oradan da ambulansla Turhal'a götürülen şehit Serdal Çeçen'in cenazesi, Turhal Kazova Devlet Hastanesi morguna konuldu. Çeçen'in naaşı, bugün saat 11.00 sıralarında hastaneden alınarak Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Çeçen ailesinin 4 çocuğundan en büyüğü ve tek erkek olan Serdal Çeçen için burada yapılan törende gözyaşları sel olup aktı. Babası Ali Çeçen metanetini korurken, fenalık geçiren annesi ise sağlık ekipleri gözetiminde evde bekletildi. Şehidin kız kardeşleri Selma ve Sema ile teyzesi Nuray Türk, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Sema, "Kesinlikle ağlamayacağım" derken, dayısı Osman Mavuşgöz ise, "Biz şehit ailesiyiz, ağlamayalım. Ağlayarak köpekleri sevindirmeyelim" dedikten sonra burada bulanan İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Tamer Tengiz'e sarılarak gözyaşı döktü. Evin önünden alınan Türk bayrağını sarılı tabut, cenaze namazı kılınması için Kesikbaş Camisi'ne götürüldü. Kesikbaş Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çeçen'in cenazesi omuzlarda Turhal Belediyesi önüne kadar getirildi. Burada yapılan törene binlerce vatandaş katıldı. Terör örgütüne karşı sloganlar atan şehit yakınları ve vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. Törende konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, düşmana korku, dosta güven verdi. Önsel, 72 yaşındaki şehit dedesinin Ömer Mavuşgöz'ün 'vatan için cephede savaşmaya hazırım' sözünü hatırlatarak, bölücülerin emellerine ulaşamayacaklarını kaydetti. Önsel, "Bütün Türk düşmanlarına derim ki; bu sabrı bu sukutu iyi okuyun. Bu derin sukut Türk'ün fırtına öncesi sessizliğine benziyor. Bu derin sabırdan dolayı Türk'ü kurbanlık koyun zannediyorsanız bilesiniz ki elinizdeki satır kendinize dönecektir. Türk'ün ateşi başka ateşe benzemez. Bırakın emperyalistlerin oyuncağı bölücüleri, bütün dünyayı hatta evreni yakar" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehidin cenazesine anne Birsen Çeçen veda etti. Anne Çeçen, oğlunun askere gitmeden önce şehit olacağını söylediğini ve şehit olduğunu ifade ederek, oğlunun tabutunu okşadı. PKK'ya lanet okuyan Turhallılar şehidin tabutu geçişi esnasında gözyaşlarını tutamadı. Kortej eşliğinde Kale Mezarlığı'na götürülen şehidin cenazesi, dualar ve gözyaşları ile toprağa verildi.

Törene Vali Dr. Recai Akyel, Tuğgeneral Yusuf Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altunok, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Nİ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title