Haberler

Ankaralıların çilesi devam edecek! Valilik saat verip uyardı: Sel ve hortum oluşabilir

Güncelleme:

Ankara'da dün etkisini gösteren, sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ankara Valiliği, bugün de devam edecek yağışlar konusunda vatandaşları uyardı. Valilik saat 09.00 ile 23.00 saatleri arasında sel baskınları, kuvvetli rüzgar ve hortum oluşabileceğini belirtti.

Ankara Valiliği, kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını ve hortum konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

"DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMASI GEREK"

Valiliğin açıklaması şöyle: "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 8 Haziran Çarşamba günü 09.00-23.00 saatleri arasında Ankara çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Valilik'ten Ankaralılara uyarı: Sel baskını, kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski var

İŞÇİLER BOĞULMA TEHLİKESİ ATLATTI

Başkent'te dün öğle saatlerinde bastıran kuvvetli sağanak, sele neden oldu. Birçok ev ve işyeri sular altında kalırken caddeler adeta göle döndü. İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde de 4 katlı gözlük fabrikasının malzeme deposunu su bastı. Bu sırada depoda bulunan ve suyu tahliye etmeye çalışan 11 kişi, su yüksekliğinin 2 metreye yaklaşması nedeniyle boğulma tehlikesi yaşadı. Fabrika çalışanları ile ihbar üzerine gelen AFAD ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla sudan çıkarılan işçiler, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Valilik'ten Ankaralılara uyarı: Sel baskını, kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski var

SELDEN YÜZEREK KAÇTI

Öte yandan Yenimahalle ilçesindeki bazı sokaklarda su seviyesi bir metreyi aştı. Sel suları nedeniyle bazı araçlar suya gömüldü. İçinde sürücüsü bulunan bazı araçların da suda sürüklendiği görüldü. Bu arada bir vatandaş da yüzerek selden kurtulmaya çalıştı.

Valilik'ten Ankaralılara uyarı: Sel baskını, kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski var

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Valiliği Ankara Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title