Haberler

Ankara'daki polisevine saldırı ÇORUM

Ankara'daki polisevine saldırı ÇORUM

Ankara'daki polisevine saldırı - ÇORUM

Ankara'daki polisevine saldırı

- Ölü ele geçirilen saldırganın Çorum'daki köyünün muhtarı Kuyucu: "Annesine, babasına, gençliğine yazık etti. Herkes çok şaşırdı. Çocuğun beynini örgüt yıkadı" - Saldırganın amcası Cemal Karataş: "Bu işlerle ilgilenecek bir çocuk değildi. Nasıl örgüte kattılar anlamadım''

ÇORUM (AA) - Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğüne ait binalara saldırıda bulunan zanlılardan ölü olarak ele geçirilen Muharrem Karataş'ın Çorum'daki köyünün muhtarı Cemalettin Kuyucu, "Annesine, babasına, gençliğine yazık etti. Herkes çok şaşırdı. Çocuğun beynini örgüt yıkadı" dedi.

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen saldırının ardından kaçan ve silahlı çatışma sonucu ölü ele geçirilen saldırgan Muharrem Karataş'ın haberi, doğum yeri olan Çorum merkeze bağlı Yoğunpelit köyündeki anne Fatma ve baba Ali Karataş'a ulaştı. Ali Karataş, haberin ardından kardeşi ve yeğeniyle oğlunun cenazesini almak için Ankara'ya gitti.

Köy muhtarı Cemalettin Kuyucu AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı sabah öğrendiğini ifade ederek, ailesine haber verdiklerini söyledi.

Muharrem Karataş'ın uzun zamandır nerede olduğunu bilmediklerini dile getiren Kuyucu, "Anne ve babasının okumuşluğu yok. Öğretmenlik okumuştu. Sonra cezaevine girdi, hapis yattı. Yaklaşık 7-8 yıldır yok köyde. Çok mazlum bir ailenin çocuğuydu. Annesine, babasına, gençliğine yazık etti. Herkes çok şaşırdı. Nerede yaşadığını annesi ve babası da bilmiyordu. Köyden kimsenin haberi de yok. Çocuğun beynini örgüt yıkadı" ifadelerini kullandı.

Saldırganın amcası Cemal Karataş da yeğenini yaklaşık 10 yıldır görmediğini belirterek, "Bu işlerle ilgilenecek bir çocuk değildi" dedi.

Cemal Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı sabah saatlerinde öğrendiğini belirterek şunları kaydetti:

"Yıllardır yok zaten. Ben 10 yıldır görmedim. Örgüt diyorlar ama hangi örgütün adamı olduğu da belli değil. Bu işlerle ilgilenecek bir çocuk değildi. Sivas'ta sosyoloji öğretmenliği okudu. Okulunu bitirdi ama ataması yapılmadan buralara katılmış. Cezaevinde de kaldı bir süre. Sonra çıktı ve normal işine dönmüştü ama sonra yeniden aklını çelmişler. Nasıl örgüte kattılar anlamadım."

Ailelerin de mümkün olduğu kadar çocuklarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Karataş, "Aileler, mümkün olduğu kadar, imkanları dahlinde her zaman çocuklarına sahip çıksınlar. 15 yaşından sonraki gençlere güç yetmiyor artık. Aileler, 3 yaşından başlayıp da hayata atılıncaya kadar çocuklarına sahip çıksınlar" dedi.

- Amcasının oğlu askerde "gazi" olmuş

Muharrem Karataş'ın cenazesini almaya gidenler arasında yer alan amcasının oğlu Hamza Karataş'ın, 1996 yılında askerliğini yaptığı dönemde, terör örgütüyle çıkan çatışmada yaralandığı ve "gazi" olduğu öğrenildi.

Karataş'ın cenazesinin Ankara'dan alındıktan sonra köye getirilerek toprağa verilmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hamza Karataş Ali Karataş Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title