Haberler

Ankara'da Sahte Otomobil İlanıyla Dolandırıcılık Yapan Şüphelilere Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Güncelleme:

Ankara'da sahte otomobil ilanı vererek dolandırıcılık yapmaya çalışan İbrahim Ay ve Recep Sarı, parayı vermeyince kurbanlarını öldürdü. Mahkeme, şüphelilere ağırlaştırılmış müebbet ve uzun hapis cezaları verdi.

ANKARA'da sahte otomobil ilanı ile dolandırmaya kalktıkları Hüseyin Angı'yı (36) parayı vermeyince öldüren İbrahim Ay ve Recep Sarı, tutuklu yargılandıkları davada ağırlaştırılmış müebbet ve 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İbrahim Ay ve Recep Sarı, geçen yıl mart ayında internette sahte otomobil ilanı verdi. Şırnak'ın Cizre ilçesinden ilandaki aracı almak için telefonla arayan muhasebeci 2 çocuk babası Hüseyin Angı, 2 bin TL kapora verip, aracı almak için Ankara'ya geldi. Angı, İbrahim Ay ve Recep Sarı tarafından kiralık bir otomobille karşılanıp, Gölbaşı ilçesinde ıssız bir yere götürüldü. İbrahim Ay ve Recep Sarı, ellerini bağladıkları Hüseyin Angı'yı 390 bin TL'yi hesaba aktarmayı kabul etmeyince pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü. Angı'nın cep telefonu ve cüzdanını alıp cesedini sazlık alana atan 2 şüpheli, polis tarafından gözaltına alınıp çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

'AMACIMIZ SADECE DOLANDIRMAKTI'

Ankara 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar Ay, Sarı ve taraf avukatları hazır bulundu. Son sözleri sorulan sanıklardan İbrahim Ay, "Benim öldürmek gibi ya da yaralamak gibi bir kastım olmadı. Amacım sadece dolandırmaktı. Bu olaydan dolayı çok pişmanım. Ailem, çocuklarım perişan oldu. Karşı taraftan da özür diliyorum" dedi. Diğer sanık Recep Sarı ise pişman olduğunu belirterek, "Başında İbrahim bana dolandırıcılık yaptığını söylemişti. Olay günü de dolandırıcılık işi yapacağını söyledi. Kendisine 'gelmeyeceğim' demiştim; ama beni ikna etti. Hüseyin'i sadece kandırıp hesabına para attıracağını söyledi. Birini öldüreceğini hiç düşünmemiştim. Arabadan inince olay gerçekleşti. Olay anında şoka girdim, ne yapacağımı bilemedim" dedi.

Mahkeme heyeti, İbrahim Ay ve Recep Sarı'ya, 'nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 5'er yıl, 'kişiyi hürriyetten yoksun bırakma' suçundan 6'şar yıl, 'yağmaya teşebbüs' suçundan 8'er yıl ve 'hırsızlık' suçundan ise 6'şar yıl olmak üzere toplam 25'şer yıl hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca, tutuksuz sanıklar Kemalcan O, Metehan T, Nazif Y. ve Samet C'nin üzerlerine atılı tüm suçlardan beraatına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ay Recep Sarı Ankara Suç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title