Haberler

Ankara'da Mardin İzdihamı Yaşandı

Güncelleme:

AKM'de 8-11 Kasım günleri arasında düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri etkinliğine Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

4 gün devam eden ve yaklaşık 120 bin kişi tarafından ziyaret edilen tanıtım günleri fuarındaki satış bereketi katılmıcı firmaların yüzünü güldürdü.

Ana sponsorluğunu 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir'in yaptığı, Lina Grup tarafından organize edilerek, Mardin Valiliği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nce de desteklenen Ankara'daki Mardin Tanıtım Günleri etkinliği görkemli geçti.

Farklı dil ve dinleri bir arada barış içerisinde yaşayan ve Dünya'nın Misafir Odası olarak da kabul edilen Mardin'in daha iyi tanıtılması için Ankara'daki AKM Fuar alanında düzenlenen ve dört bakan ile onlarca miletvekilinin katılımıyla görkemli bir açılış ile start alan tanıtım günleri fuarı tıpkı başladığı gibi yöresel sanatçılar tarafından verilen konserlerle son buldu.

Kültür şehrimiz Mardin'i; Tarihinden turizmine, tarımından ekonomisine, derneklerinden meslek odalarına, müziğinden mahalli yemek çeşitleri ve el sanatlarına varana kadar geniş bir yelpazede Ankaralılara daha iyi tanıtılması amacıyla düzenlenen fuar günleri Ankara'nın soğuk havasına rağmen beklenenden de fazla ilgi gördü.

Mardin'in dışından da firmaların katılım göstererek stant açıp tanıtımlarını gerçekleştirdikleri etkinlik günlerinin son iki gününde havaların düzenlenmesiyle yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan organizasyon hedeflenen yüz bin ziyaretçi sayısını rahatlıkla aştığı öğrenildi.

Mardin Valiliği, Mardin Belediye Başkanlığı, Kızıltepe, Midyat, Savur ve Nusaybin ilçelerinden kurumsal düzeyde katılım gösterilerek, DİKA, MÜSİAD, Mardin Meslek Odaları Birliği gibi aralarında çok sayıda dernek, şirket ya da esnafın stant açarak tanıtım ve satış yaparak kentin kültürel ve ticari hacmine katkıda bulundukları fuara olan ilgi, katılımcıların yüzünü güldürdü.

TANINMIŞ SİMALAR ETKİNLİĞE KATILDI

Tanıtım günleri boyunca kenti daha yakından tanımak için fuar alanının yolunu tutan on binlerce Ankaralı gibi; siyaset, sanat ve ekonomi dünyasının tanınmış isimleri de Mardin fuarının katılımcıları arasındaki yerlerini adılar. Tanıtım günlerinin ilk gününde; 4 bakan, onlarca milletvekili, sanat ve iş dünyasının tanınmış isimlerinin karşısına görücüye çıkan Mardin, etkinlik boyunca da aynı merak ve ilgiyle ziyaretçi çekmeyi başardı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, kendisi de bir Mardinli olan DSP Genel Başkanı Doç. Dr Masum Türker, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ahmet İyimaya, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Danıştay üyesi Mardin eski Valisi M. Temel Koçaklar, Mardin eski Valisi Fikret Güven, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Bedri Ayseli, Berdan Mardini ve daha birçok renkli sima ve üst düzey büroratın da aralarında olduğu çok sayıda davetli Ankara'daki Mardin'e akın etti.

Tanıtım günlerinin ilk gününden başlayarak son güne varana kadar gerek Mardin'i yakından görüp tanımak isteyen ziyaretçileri ve gerekse de Ankara'ya adeta Mardin'i taşıyarak kentin tanıtımına katkıda bulunmak için stant açan hemşerilerini Mardin Milletvekilleri biran olsun yalnız bırakmamaları dikkat çekti.

HALİT DEMİR EVSAHİPLİĞİ YAPTI

Ak Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey meclis çalışmalarından zaman buldukları her anı hemşerileriyle birlikte geçirken, organizasyonun ana sponsorluğunu üstlenen 23. Dönem Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir eşi Nurşen hanım ile birlikte hem hemşerilerine hem de tanıtım günlerine katılan ziyaretçilere ev sahipliği yaparak sık sık stantları gezdi. Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey Partisine mensup bayan milletvekillerini tanıtım günlerine getirerek Mardin'i anlatırken, Milletvekili Akdağ ise eşi çocukları, gelini ile birlikte ailecek stantları gezerek, hemşerilerine destek olmaya çalıştı.

Mardin mahalli müziklerinden örnekler sergileyerek her gün üç ayrı konser etkinliği düzenleyerek büyük bir ilgi gören Mardin Musiki Cemiyeti Başkanı Hasan Cuha ve ekibi'nin yanı sıra Mardin'in Milli Davulcusu namı ile tanınan Cemil Karabulut ile Zurnacı A.Kadir Karabulut'un yöresel ezgileri eşliğinde Mardin Belediyesi Folklor ekibi her saat başı yöreye özgü folklor gösterileri yaptı. Nusaybin yöresine özgü rıbbab adı verilen kemençe eşliğinde, konserler veren Nusaybin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde etkinlik günlerine katılan Nusaybinl, Müzisyen Koçero isefuar alanını düğün yerine çevirerek büyük ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Halit Demir Nusaybin Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title