Haberler

Ankapark'ta 50.4 milyon dolar ödenen teleferikten geriye 30 metrelik direkler kaldı

Güncelleme:

801 milyon dolara yapılan ve 2 yıl süren hukuki sürecin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Ankapark'ta 50.4 milyon dolar ödenen 7.5 kilometre uzunluğundaki teleferik 1 gün bile çalışmadı ve geriye 30 metrelik direklerin enkazı kaldı.

Ankara'da Melih Gökçek'in belediye başkanlığı döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisinin 1 milyon 300 bin metrekaresine inşa edilen Ankapark'ta, en dikkat çeken bölüm 50.4 milyon dolarlık teleferik oldu.

GERİYE DİREKLERİN ENKAZI KALDI

Yenimahalle'den kalkıp, hayvanat bahçesine gidecek olan teleferik, bölgede yapılacak otele de uğradıktan sonra, yolcularını Ankapark'a getirecekti. Ancak Hayvanat Bahçesi 2013'de kapatıldı, otel hiçbir zaman yapılmadı, Ankapark ise enkaz oldu. 50.4 milyon dolar ödenen 7.5 kilometre uzunluğundaki teleferik, bir gün bile çalışmadı ve geriye 30 metrelik direklerin enkazı kaldı.

Ankapark'ta 50.4 milyon dolar ödenen teleferikten geriye 30 metrelik direkler kaldı

BAŞKAN YAVAŞ: ORTADA TELEFERİK YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, teleferik için ihale tutarının o dönem 92 milyon 746 bin TL olduğunu ancak güncel tutarın 890 milyon TL'ye ulaştığını belirterek, "Bu teleferiğin tamamı yapılmış gibi Yenimahalle'den çıkıyor sonra yapılacak Hayvanat Bahçesi'ni gezmesi planlanıyor ama ortada teleferik yok, bu konuda da yargıya başvurduk'' dedi.

Ankapark'ta 50.4 milyon dolar ödenen teleferikten geriye 30 metrelik direkler kaldı

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, park içerisine kurulan teleferiğin Yenimahalle üzerinden bağlantılı olacağını, park çevresine de otel yapılması için girişimcilere arazi satılacağını söylemişti. Teleferik hattı hiçbir zaman kullanıma açılmadı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mansur Yavaş Melih Gökçek Haberler

500

Yorumlar (19)

mahalle sakini:

Milli serveti işletip belediyeye para kazandırmak yerine sırf ak parti yaptı diye 800 milyonu çöpe atan kafa chp kafası.

88
223
yanıtYanıtla
Mücahit Kılıç:

800milyon dolarlık park mı olur. Dünyanın neresinde gördün bunu. Tamamen sömürmek için bir şeydi bu.

yanıt96
yanıt24
Murat Vatansever:

Ne alakasi var Allah aşkına. Haberi bile okumuyorsunuz. 2 yillik mahkeme süreci sonunda belediye ye yeni devredildi diyor. Belediyede paylasmis bu şekilde devir aldık diye.

yanıt59
yanıt10
Murat Vatansever:

Yargilanmali Melih Gökçek. Bu ziyanin hesabi sorulmalı ki bir israf varmi yokmu? Devletin parasi bos yere harcandi mı harcanmadimi anlaşılmali..

151
22
yanıtYanıtla
ismail bey :

anlaşmayı iptal ettirip, orayı viraneye çeviren belediyeyi zarara uğratan mansur yargılanmalı.

yanıt12
yanıt39
Murat Vatansever:

Kusuru varsa oda yargılansın arkadaş! Ben habere yorum yaptim! Bana (halka) huzur verecek beni rahat ettirecek adam gelsin! Yapmayan yapamayan! Yargılansın hesap versin!

yanıt0
yanıt0
Kısmet Uslukılıç:

Başta melih Gökçek olmak üzere bu proje ile ilgili bütün bürokratlardan hesap sorulmalı 801 milyon dolar tahsil edilmelidir bu milli bir mesele millet malını pervasızca çarçur edenler hukuk önünde hesap vermeli bütün mal varlıklarına el konulmalı

154
13
yanıtYanıtla
ismail bey :

Çok güzel bir anlaşmayla işletmesi devir edilmişti. firma hem peşin para verecek, hemde kar payı aktaracaktı. mansur efendi iptal ettirdi. şimdide ne yapacam ben parkı diyor.

yanıt7
yanıt33
Mehmet Akkaya:

Koskoca parkta sadece sorun dinozor heykelimi parkın devamını neden tamamlattirmadi mansur efendi yazik degilmi harcanan emeğe harcanan paraya eski bir mhp li olan mansur yavaş hızlı bir şekilde yeni chp zihniyetinin kurbanı olmuş yazik

30
86
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Kusura bakmayınız Telefirikler yanlışlıkla adalar arası kullanılmak üzere oraya takmışlar dün yalovadan telefirikle adalara gittik geldik çok şahane anlatmak mümkün değil

23
87
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title