Haberler

Anka, 10 Mart 2011 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL DENİZLİ'DE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Denizli'ye gidiyor. (Saat: 20.00)

-SIRBİSTAN BAŞBAKANI TÜRKİYE'DE

-Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunuyor.

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Cvetkoviç ile TBMM'de bir araya geliyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cvetkoviç ile Merkez Bina'da görüşüyor.

-Başbakan Erdoğan, Cvetkoviç onuruna Resmi Konut'ta bir akşam yemeği veriyor.(Saat: 15.00/16.00/19.00)

-KILIÇDAROĞLU "AİLE SİGORTASI" TOPLANTISINDA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Etimesgut Kent Konseyleri Binası'nda Ankara İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Aile Sigortası" toplantısına katılıyor. (Saat: 09.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, Sözleşmeli Erbaş ve Er Tasarısının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 14.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI

-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de ayrı ayrı basın toplantısı gerçekleştiriyor. (Saat: 11.00/11.30)

-KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU

-TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan Eğitim Sisteminin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'ndeki Yeri Alt Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü'nden uzmanları dinliyor. (Saat: 10.30)

-MERKEZ BANKASI VE SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN KONFERANSI

-Merkez Bankası ve Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul Ceylan Intercontinental Hotel'de "Finansal Eğitim ve Finansal Farkındalık: Zorluklar, Fırsatlar ve Stratejiler" başlıklı uluslararası bir konferans düzenliyor.

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, konferansın açılışında bir konuşma yapıyor. (Saat: 08.30)

-BAKAN ŞİMŞEK BİTLİS'TE

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bitlis'te valiliği ziyaret ediyor ve il teşkilatı ile "Türkiye Buluşmaları" toplantısında bir araya geliyor. (Saat: 12.00/13.30)

-BAKAN YILMAZ'IN GÖRÜŞMESİ

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakanlık Yeni Bina'da Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü Başkanı Helen Clark ve beraberindeki heyet ile bir araya geliyor.

-Bakan Yılmaz, konuk heyet onuruna Trilye Restoranda bir akşam yemeği veriyor. (Saat: 16.45/20.30)

-BAKAN YAZICI İSTANBUL'DA

-Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen 2. Lojistik ve Ticaret Buluşmasına katılıyor. (Saat: 09.00)

-BAKAN BAĞIŞ İSTANBUL'DA

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, Esma Sultan Yalısı'nda AB Ombudsmanı P. Nikiforos Diamandouros ile çalışma kahvaltıda bir araya geliyor. (Saat: 09.30)

-SP GENEL BAŞKANI KAMALAK, DP GENEL BAŞKANI ZEYBEK GÖRÜŞMESİ

-Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'le parti genel merkezinde bir araya geliyor. (Saat: 13.30)

-HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ'UN BASIN TOPLANTISI

-HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 10.30)

-MPM'NİN GENEL KURULU

-Milli Prodüktivite Merkezi'nin 50. Genel Kurulu, merkezin konferans salonunda yapılıyor.

-Toplantıya, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, katılıyor. (Saat: 10.00)

-CHP'Lİ TAMAYLIGİL'İN BASIN TOPLANTISI

-CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, dün gerçekleştirilen MYK'da alınan kararlara ilişkin parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İSTİFALARI

-Genel Seçimlerde milletvekili adayı olacak olan kamu görevlilerinin görevlerinden ayrılmaları için son güne girildi. Milletvekili adayı olacak olan kamu görevlilerinin, bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

-DİSK BAŞKANI ÇELEBİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, makamında 12 Haziran'da yapılacak genel seçimde milletvekili adaylığına ilişkin bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TOBB YÖNETİM KURULU TOPLANIYOR

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ndeki (TOBB) görevlerinden ayrılacak olan Yönetim Kurulu Üyeleri, düzenlenen törenle, TOBB Yönetim Kurulu toplantısında görevlerine veda ediyor. (Saat: 11.30)

-İTO'DA TOPLANTI

-İstanbul Ticaret Odası Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısı, yapılıyor.

-Toplantıda, ekonomik değerlendirmeler yapılıyor, sektörel sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılıyor. (Saat: 13.30)

-TBMM BAŞKANI, CHP'Lİ ANADOL'UN, "BALYOZ DAVASINDA SAVCILAR İNTİHAL Mİ YAPTI?" SORUSUNU GERİ GÖNDERDİ

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un, "Balyoz davası iddianamesinin 7 sayfasının, bir öğrencinin ödevinden bire bir kopyalandığı yani savcılarca intihal yapıldığı yönündeki haberler doğru mudur?" şeklindeki soru önergesini işleme koymayarak geri gönderdi. Anadol'da, "Görülmekte olan bir davanın arkasına gerekçenin arkasına sığınarak savcıları bu işten aklamaya çalışmak ayrı bir suç işlemektir" dedi.

-TBMM Başkanı, önergenin işleme alınmamasını Anayasa'nın 138. maddesine bağladı. Söz konusu maddenin üçüncü fıkrasına atıfta bulunan TBMM Başkanı, "Görülmekte olan bir dava hakkında yasama meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz" dedi.

-KOBİ KREDİLERİ YÜZDE 52 ARTIŞLA 127 MİLYAR TL'Yİ AŞTI

-KOBİ'lere kullandırılan kredi miktarı 2011 Ocak itibariyle geçen yılın aynı ayına göre yüzde 51.6 artışla 127.2 milyar TL'ye dayandı. Ocak ayında kredi kullanan KOBİ sayısı yüzde 11.7 artışla 1 milyon 368 bin 438 işletmeye ulaştı. Son 1 yıllık dönemde KOBİ'lerin kullandığı kredi tutarı 43.3 milyar TL artarken, kredi kullanan KOBİ sayısındaki artış ise 143 bine ulaştı.

-Ocak itibariyle KOBİ'lerin takibe düşen kredileri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16.1 azalarak 5 milyar 619.8 milyon TL'ye geriledi. Kredisi takibe düşen KOBİ sayısı ise yüzde 1.2 azalışla 200 bin 271 işletmeye geriledi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title