Haberler

Angusu Değil Kokusunu Protesto Ettiler

Tekirdağ'da, angus çiftliğinin yaydığı ağır kokular Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 150 kişi tarafından protesto edildi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne bağlı Şahpaz Köyü, yakınlarında bulunan angus çiftliğinin yaydığı ağır kokular, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen 150 kişi tarafından protesto edildi.

Çorlu Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının tarafından ortaklaşa düzenlenen protesto eylemine yaklaşık 150 kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki protesto eylemine MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de destek verdi. Topluluk adına konuşan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, binlerce hayvanın yaydığı ağır koku nedeniyle bölgede yaşayanların ev ve işyerlerindeki pencereleri açamadıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Bizleri buraya getiren kokunun kaynağı, yanı başımızda kurulan sığır çiftliğidir. Bizler, Çorlu Kent Konseyi, milletvekillerimiz, Çorlu ve Trakya'nın Sivil Toplum Kuruluşları ve duyarlı halkımızla birlikte yaşananlara dur demek için buradayız. İlçeye 15- 20 kilometre uzaklıkta bulunan angus işletmesinin etkileri, Çorlu'muzu adeta kara bir bulut gibi kaplamıştır. Kilometrelerce uzaktan gelmesine rağmen şehri etki altına alan bu koku, çiftliğin sağlık koşullarına ne kadar uyduğunun bir işaretidir. Hem binlerce vatandaşımızın sağlığını, hem de şehrimizin havasını tehlikeye atan bu tesis, derhal gereken önlemleri almalı ya da kaldırılmalıdır. 4 Eylül 2010 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan 'Kokuya Sebep Olan Emisyonların Kontrolü Yönetmeliği' bu işletmeleri de kapsamaktadır. Bu yönetmeliğin hükümlerine uyulmasını, uymayanlar için gereğinin yapılmasını istiyoruz."

'YOLU BİLE YASAL DEĞİL'

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ise angus çiftliğinin yolunun bile yasal bir yol olmadığını öne sürdü. Belen, "Hükümetten korkan kamu görevlileri meradan yol açılmasına göz yumarak meranın yok edilmesine sebep olacak bir uygulama yapmıştır. Angus çiftliğine geçilmesi için 4'nolu parsel bu kişiler tarafından işgal edilmiştir. Bu parselin sahibi Marmara Ereğlisi Kaymakamlığına dilekçe ile müracaat ederek işgale son verilmesini ve işgal edenlere cezai işlem yapılmasını istemiştir. Ancak Marmara Ereğlisi Kaymakamlığı ise olay ile ilgili hiçbir iş yapmamıştır. Kaymakama sesleniyorum sizler devletin memurlarısınız buradaki yasal süreniz dolar başka yere gidensizi görevlerinizi orada yaparsınız. Ama bizler burada doğduk burada büyüdük ve burada öleceğiz. Bu kokulara ve onun haricinde de oluşacak sineklere ve başka hastalıklara maruz kalmak istemiyoruz" dedi.

'TRAKYA SAHİPSİZ BÖLGE'

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise Çorlu, Tekirdağ ve Trakya Bölgesi'nin iktidar tarafından sahipsiz bölge olarak bırakıldığını iddia etti. Köprülü, "Bölgemiz iktidar partisi tarafından malesef sahipsiz bölge olarak bırakıldı. Angus çiftliği önce Çorlu'ya bağlı Ulaş Beldesi'nde kurulu. Buradaki halkın sağlığını düşünen Belediye Başkanı, üzerine düşeni yaptı ve işlem başlatarak çiftliğin belediye sınırlarından kaldırılmasını sağladı. Daha sonra çiftlik Yakuplu Köyü'ne gitti. Burada da Marmara Ereğlisi Belediye sınırları içinde olmayan çiftlik, Marmara Ereğlisi Kaymakamlığı'nın sorumluluk alanında konuşlandı. Angus çiftliğini Yakuplu Köyü'ne kuran zihniyet bir sürü suç işledi ve etraftaki bazı arazileri tecavüzde bulunarak kendisine yol açtı. Ruhsatsız olan bu çiftliğe Tekirdağ İl Genel Meclisi tarafından ceza kesildi. Ancak bu cezayı uygulayacak olan Tekirdağ Valiliği ve İl Genel Sekreterliği. Şimdilik bir şey görmedik. Durumu takip ediyoruz. Bizleri sadece angus çiftliğinde de etrafa ve çevreye büyük tahribat veren Ergene Nehri için de Çorlu'ya yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi için de bir araya gelerek hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından meydanda toplanan kalabalık sessizce dağıldı. - Tekirdağ / Çorlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Köprülü Bülent Belen Tekirdağ Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title