Haberler

Anayasa Mahkemesi'nden Aile İçi Şiddete Geçit Yok

Zeynep Tokuş ile Jinekolog Eşi A. Alparslan Nuhoğlu'nun Birbirlerine Şiddet Uyguladıklarını Kaydeden Anayasa Mahkemesi, Şikayetçi Bulunmaması Durumunda Bile Kamu Davası Açılması Gerektiğini Belirtti.

Eski Türkiye güzeli Zeynep Tokuş Nuhoğlu ile jinekolog eşi A. Alparslan Nuhoğlu’nun birbirlerine şiddet uyguladıklarını kaydeden Anayasa Mahkemesi, şikayetçi bulunmaması durumunda bile kamu davası açılması gerektiğini belirtti. Hakim, şikayetçi yoksa bile kamu davası açılmasını zorunlu kılan yasanın iptalini istemişti.

Zeynep Tokuş 'Buzda Dans' adlı yarışmada birinci olmuştu

İDDİANAMEYE göre, Ahmet Alpaslan Nuhoğlu’nun erkek arkadaşlarıyla gittiği yemeğe Zeynep Tokuş Nuhoğlu da katıldı. Yemekteki tek kadın olan Nuhoğlu’ya yönelik söylenen, "Kadınların burada işi ne, yoksa başka yerlere gidecektik" sözleri gerginliği başlattı. Nuhoğlu çifti, yemekten dönerken bu yüzden tartışıp birbirlerini hırpaladı. Kavga polise intikal edince, savcılık soruşturma başlattı. Çift, birbirlerinden şikáyetçi olmadı. Ancak savcılık, TCK’nin 86/2-3-a maddesi gereğince çift hakkında kamu davası açtı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Cavit Marancı, 1 Haziran 2006’da yürürlüğe giren bu yasa uyarınca husumet içindeki kişilerin şikáyetten vazgeçmeleri halinde davanın düşürüldüğüne dikkat çekti. Marancı’ya göre, yasa koyucu, kişiler arasında husumet ve intikam duyguları yerine, bağışlama ve hoşgörü öngörüyordu. "Yasa koyucunun bunu aile bireylerinden esirgemesi düşünülemez" diyen Hakim Marancı, Anayasa Mahkemesi’ne iptal için başvurdu.

Anayasa Mahkemesi, iptal başvurusunu oy birliğiyle reddetti. Yedi mahkeme üyesinin oyu ile alınan kararda Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç ile üyelerden Ahmet Akyalçın, Serdar Özgüldür ve Serruh Kaleli karşı oy kullandılar. Mahkeme ayrıca, aynı maddede yer alan ve suçun eşe karşı işlenmesi durumunda "verilecek ceza yarı oranında artırılır" ifadesinin de Anayasa’ya aykırı olmadığına karar verdi. Bu karar oy birliği ile alındı.

Kararın ardından, Zeynep Tokuş Nuhoğlu ve Ahmet Alparslan Nuhoğlu’nun İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya zorla getirilmelerine karar verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title