Haberler

Anasınıfı Şenlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Güncelleme:

Kocatepe Ortaokulu bünyesinde bulunun anasınıfı öğrencilerinin halk oyunları gösterileri, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Kocatepe Ortaokulu bünyesinde bulunun anasınıfı öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ile başlayan Okul Öncesi Şenliklerinde miniklerin gösterisi, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Farklı danslarla dikkatleri üzerine çeken minikler, performanslarıyla büyük alkış topladı.

Gösterinin ardından açılış öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür vekili Tahsin Çetinkaya, 8 yıl önce başlatılan şenliklerin Türkiye genelinde yaygınlaştırıldığını belirterek, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti.

"Bir binanın temeli nasıl önemliyse insanlığın geleceği için okul öncesi eğitim de o kadar önemlidir" diyen Çetinkaya, İnegöl'de okul öncesi eğitimin yüzde 70'lerde olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl'ün okul öncesi eğitim konusunda çok şanslı olduğunu söyledi. Anaokullarının eğitim kadrosunun ve milli eğitim müdürlüğünün diğer şehirlere göre alt yapısının hazır olduğunu kaydeden Aktaş, buna rağmen bu gelişimin her yıl artarak devam ettiğini belirtti.

Muhakkak çocuklarınızı anasınıfına gönderin diyerek velilere tavsiyede bulunan Başkan Aktaş, ailelerin çocuklarını sosyal faaliyetlere yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

Kaymakam Aziz İnci de her yıl yapılan bu güzel uygulamadan çocukların, ailelerin ve kendilerinin de memnun olduklarını kaydederek; çocukların en önemli yetenek, zeka ve kişilik gelişiminin yüzde 80'inin 6 yaşına kadar şekillendiğini söyledi. Bu yüzden okul öncesi eğitimin önemli olduğunu belirterek, gelecekten umutlu olduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile 9'uncu Okul Öncesi Şenliği'nin açılışı yapıldı. Miniklerin oyunlarına ortak olan protokol üyeleri, çocuklarla birlikte tüm stantları gezdiler. 'Oyun Çadırı', 'Yüz Boyama', 'Eğitici Oyuncak', 'Eğitici Boyama', 'Kağıt İşleri', 'Yoğurma Maddeleri', 'Öz Bakım Becerileri Gelişimi', 'Dil Alan Gelişimi', 'Bilişsel Alan Gelişimi', 'Sosyal Duygusal Alan Gelişimi', 'Eğitsel Yayın ve Oyuncaklar' isimleriyle açılan çadırlarda Okul Öncesi Eğitim gören minik öğrenciler hünerlerini sergilerken, bir yandan da çeşitli oyunlar oynayarak doyasıya eğlendiler. Minik öğrencilere okul öncesi eğitim ve çocuk gelişimi eğitimleri alan lise öğrencileri eşlik etti. Akşam saat 20.00'de ise minik öğrenciler gösterilerini sergilerken, illizyon, hacivat-karagöz, tiyatro gösterileri de şenliğe renk kattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Çetinkaya Kocatepe İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title