Haberler

Anaokulu öğrencileri yedikleri yemekten zehirlendi

Bitlis'te yedikleri öğle yemeğinin ardından karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti yaşayan 30 anaokulu öğrencisi ve okuldaki 4 personel, hastanede tedavi altına alındı.

Bitlis'te yedikleri öğle yemeğinin ardından karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti yaşayan 30 anaokulu öğrencisi ve okuldaki 4 personel, hastanede tedavi altına alındı.

Bitlis'in TOKİ bölgesindeki Vilayetler Birliği Anaokulu'ndaki 30 öğrenci ile 4 personel, öğle yemeğini yedikten sonra rahatsızlandı.

Yemekten sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti yaşayan çocuklar ve personeller, ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastanede öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Vilayetler Birliği Anaokulu'nda öğle yenilen yemeğin ardından 30 öğrenci ve 4 personelin gıda zehirlenmesi teşhisiyle hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Hiçbir öğrenci ve peroselin hayati tehlikesinin bulunmadığını, yemekten alınan numunelerin ise Diyarbakır'daki laboratuvara gönderildiğini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Numune sonuçlarına göre gerekli inceleme ve araştırma yapılacak. Bununla ilgili soruşturma devam ediyor. İlimizdeki yatılı okul ve pansiyonlarda bugüne kadar böyle bir vakaya rastlamadık. Bu olaydan üzüntü duyduk. Ancak ciddi bir hastamızın olmayışına sevindik. Anaokulumuzda 60 öğrenci var. Gıdadan zehirlenen 30 öğrencimiz ile 4 personelimiz hastanede müşahade altına alındı. Öğrenciler ve personeller tedbir amaçlı hastanede tutuluyor. Hastane personelleri, valimiz ve vali yardımcılarımız çocuklar için seferber oldu."

-İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz'ın konuşması

Kaynak: AA / Güncel

Emin Korkmaz Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title