Haberler

"Anadolu Basını Özendirme Yarışması"

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Anadolu basınının çalışmalarını teşvik etmek ve değerlendirmek amacıyla düzenlediği "Anadolu Basını Özendirme Yarışması" sonuçlandı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Anadolu basınının çalışmalarını teşvik etmek ve değerlendirmek amacıyla düzenlediği "Anadolu Basını Özendirme Yarışması" sonuçlandı.

Yarışmaya yerel haber, makale-yorum (politika-ekonomi-kültür-spor), arştırma, mizanpaj, röportaj, fotoğraf, dergi (Türkçe'nin doğru kullanımı) dallarında toplam 206 eser katıldı.

Yarışmada, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Dairesi Başkanı Ali Güneş, Muğla Ünivesitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülrezak Altun, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Şeker, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Özdemir, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Editör Vekili Fırat Yurdakul, CNN Türk Haber Müdürü Rıdvan Akar jüri olarak yer aldı.

-Yerel Haber -

Jürinin değerlendirmeleri sonucunda, Yerel Haber dalında Manavgat'ın Sesi gazetesinden Hakan Tankaya "Yüz nakli için umutlu bekleyiş" haberiyle ülke ve dünya gündemine taşınmadan önce olayı yerel düzeyde ele aldığı için birinciliğe layık görüldü.

Trabzon'un Türk Sesi gazetesinden Kamil Anahar'ın "İki odalı evden dünya şampiyonu çıktı. Balıkçının kızı dünya şampiyonu" haberi ikinci olurken, Diyarbakır Yenigün gazetesinden Mehmet Pişkin ve Mehmet Çakan'ın "Sokaktaki tehlike" haberi üçüncü seçildi.

-Makale-Yorum-

Makale-Yorum dalında Ege'de Bugün gazetesinden Mazlum Vasek'in "Barış muhabiri olmak istiyorum" makalesiyle Yozgat gazetesinden Osman Hakan Kiracı'nın

"Yozgat'ta göçün nedenleri" başlıklı makaleleri birinciliği paylaştı.

Yarışmada ikinciliği Konya Merhaba gazetesinden Kerem İşkan "Uluslararası bir akşam oturması", üçüncü Trabzon Karadeniz İlkbahar gazetesinden Okan İsmailoğlu'nun "Kurumsallaşmak" başlıklı makalesi oldu.

-Araştırma-

Yarışmanın araştırma dalında birinciliğe "Romanlar kentsel değil, zihinsel dönüşüm istiyor, adımız da roman hayatımız da" haberiyle Sakarya Yenihaber gazetesinden Engin Arapoğlu layık bulundu.

Erzurum Hakimiyet gazetesinden İrfan Tarakçıoğlu, "Ana-kız sınıfta kaldık" ile ikinci, İskenderun Ses gazetesinden Akın Bodur, "Arada kalanlar ile eğitim olmazsa savaşmaya giderim" araştırması ise üçüncü seçildi.

-Mizanpaj ve Röportaj-

Yarışmada mizanpaj dalında birinciliğe Samsun Haber gazetesinden Seyhan Demir ile Bursa Şehir gazetesinden Erol Benzer değer görüldü.

İkinciliği İzmir Balkan Günlüğü gazetesinden Ümit Gözlemeci, üçüncülüğü de Konya Yenigün gazetesinden Onur Kalkan aldı.

Röportaj dalında birinciliği "28 Şubat yıldırmadı, biledi, 28 Şubat'ın değil arkadaşların mağduruyum" başlıklı röportajıyla Kayseri Anadolu Haber gazetesinden Selma Kara kazandı.

Günaydın Adana gazetesinden Mustafa Özke "Zifiri karanlıkta bir mum ışığı" röportajıyla ikinci olurken, Konya Merhaba gazetesinden Rasim Atalay, "Hiçbir suç kusursuz değildir" ile üçüncülüğe değer bulundu.

-Fotoğraf ve Dergi-

Fotoğraf dalında Batman Çağdaş gazetesinden Hasan Göker, "Yaşayabiliyorsan yaşa" fotoğrafıyla birinci oldu.

Diyarbakır Silvan Malabadi gazetesinden İhsan Yılmaz "Güneydoğu'da kadın olmak zor" fotoğrafıyla ikinci, Bizim Antalya gazetesinden Nizamettin Özmen ise

"Kurşunlu'ya farklı bir bakış" fotoğrafıyla üçüncü seçildi.

Yarışmanın dergi (Türkçe'nin düzgün kullanımı) dalında ise birinciliği Bursa Şehrengiz dergisinden Rıza Ertekin kazandı.

Gaziantep Ekspres Ekstra dergisinden Semra Öztürk ikinciliğe değer görülürken, üçüncülüğe layık bir eser bulunamadı.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Osman Hakan Ali Güneş Muğla Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title