Haberler

Amik Ovası'nda Evler Sular Altında

Hatay'da son günlerde etkili olan yağışlar sonrasında Tahtaköprü Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla birlikte Amik Ovası'nda bulunan ekili tarım arazileri ile çevresindeki evler ve araçlar sular altında kaldı.

Hatay'da son günlerde etkili olan yağışlar sonrasında Tahtaköprü Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla birlikte Amik Ovası'nda bulunan ekili tarım arazileri ile çevresindeki evler ve araçlar sular altında kaldı.

Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki tarım arazilerinin sulanması için Karasu Çayı üzerine yaptırılan 184 bin metreküp kapasiteli Tahtaköprü Barajı'nda su seviyesinin 170 bin metreküpe ulaşması nedeniyle kapaklar açılarak, suyun tahliyesine başlandı. Tahliye sonrasında Amik Ovası'ndaki ekili tarım arazileri ve çevresindeki yerleşim alanlarındaki evler su altında bıraktı.

Aşağıoba Mahallesi sakinlerinden Yusuf Karakaya, evlerinin ve ekili tarım arazilerinin sular altında kaldığını belirterek, "Etkili olan yağışlar sonrasında Tahtaköprü Barajı'nda suların yükselmesiyle birlikte kapaklarının açılması sonrasında evlerimiz arazilerimiz yerle bir oldu. Şu an evlerimizde oturamıyoruz, mağdur durumdayız, devletimizden yardım bekliyoruz. Bu mağduriyetimizin çözülmesi lazım. Arazilerimiz yerle bir oldu, mahsullerimizi alamıyoruz ve bu mahsuller çıkmazsa buradaki insanlar nereden ekmek yiyecekler" dedi.

Aşağıoba Mahallesi sakinlerinden Osman Sönmez ise hayvanların su içerisinde kaldığını, suyun sürekli arttığını söyleyerek, "50 yıldan beri ilk kez su bu şekilde köyümüze kadar geldi. Buğdaylarımız su içerisinde kaldı. Devletimizin bizlere yardım etmesini bekliyoruz. Tahtaköprü Barajı'nın kapaklarının açılması ile su daha da artıyor. Köyümüz tehlike altındadır, evlere ahırlara sular girdi. Çoğu vatandaşımızın yemleri de yok, hayvanları da su içerisinde kaldı" ifadelerini kullandı.

Evinin su içerisinde kaldığını söyleyen Hürü Önal ise, tek başına yaşadığını ve devletten yardım istediğini dile getirdi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amik Ovası Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title