Haberler

Amerikalı Gazetecinin Işid Tarafından İnfazı

Esed yönetiminin politika ve medya danışmanı Şaban, Amerikalı gazeteci Foley’nin geçen yıl öldürüldüğünü öne sürdü.

Suriye'de Esed yönetiminin politika ve medya danışmanı Buseyna Şaban, Amerikalı gazeteci James Foley'nin infaz görüntülerinin geçen seneye ait olduğunu iddia etti.

The Telegraph gazetesinin haberinde, Suriye rejiminin politika ve medya danışmanı Şaban'ın İngiliz yayın kurumu BBC'nin radyosuna yaptığı açıklamalarda, Amerikalı gazeteci James Foley'nin İngiliz aksanlı bir militan tarafından öldürülmesine ait görüntülerin geçen yıla ait olduğunu öne sürdüğü belirtildi.

Şaban'ın,  "James Foley şimdi değil geçen yıl öldürüldü. Sadece görüntüleri şimdi yayınladılar. Birleşmiş Milletler'in, Foley'nin bir yıl önce öldürüldüğüyle ilgili bilgisi var" dediği kaydedildi.

Amerikalı gazeteci Foley'nin GlobalPost kuruluşundan patronu Phil Balboni ise Suriye rejiminin iddialarını kesin bir dille yalanlayarak "Bu tamamen yanlış bir iddia. Elimizdeki birçok dikkate değer değiştirilemeyecek kanıtla çelişiyor" ifadesini kullandı.

Balboni, James Foley ile geçen aya kadar esir tutulan görgü tanıklarının ifadeleri olduğunu hatırlattı.

Times gazetesi de Amerikalı gazeteci James Foley'nin İŞİD militanı tarafından kafası kesilerek öldürülmesine ilişkin 4 dakika 40 saniyelik görüntünün bir kısmının kurmaca olabileceğini ileri sürmüştü.

Times, İngiliz uzmanlar tarafından incelenen görüntülerdeki gözleri ve elleri haricinde bütün vücudu kapalı olan İŞİD militanının Amerikalı gazeteciyi kamera önünde değil, daha sonra öldürmüş olabileceğini iddia etmişti.

Foley'nin öldürüldüğüne dair herhangi bir şüphe olmadığını belirten gazete, çekim sonrası tekniklerinin yoğun bir biçimde kullanıldığı görüntülerde aynı zamanda çok fazla ışık olduğuna işaret edilmişti.

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Peter Westmacott da hafta sonu CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, görüntüdeki IŞİD militanının "kimliğini belirlemeye çok yakınız" demişti. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

The Telegraph James Foley Suriye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title