Haberler

Amerikalı Gazetecinin Işid Tarafından İnfazı

SMDK: Uluslararası toplumun ÖSO’ya yardım etmemesi James Foley’in ölüm nedenidir “James Foley bizim evladımızdır.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Muhammed Kaddah uluslararası toplumun Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) yardım etmemesi nedeniyle Amerikalı gazeteci James Foley'in öldürüldüğünü öne sürdü.

Kaddah, "Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Müsteşarı, gazeteci James Foley'in ölümünün sadece Amerika'ya saldırı niteliği taşımadığını belirtti. Ancak bu saldırının faili uluslararası toplumun sessizliğidir. Saldırı ise sadece Amerika'ya değil bütün insanlığa saldırıdır. Esed rejimi ilk sivili öldürdüğü gün, uluslararası toplum daha önce görülmemiş biçimde sessiz kalmıştır. Amerika kendisine karşı saldırı olarak nitelediği bu infazın sorumlularından biridir. Çünkü çizdiği kırmızı çizgilerin Esed tarafından defalarca çiğnenmesine sessiz kalmıştır."

SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada Kaddah, "bütün dünyanın, rejimin cinayet ve terörü karşısında sessiz kalmasının IŞİD ve benzerlerini doğurduğunu kabul etmesi gerektiğini belirterek,  bu son durumun terörün bölgeye ve dünyaya yayılmasının işaretleri" olduğunu söyledi.

En başından beri, Esed'in "ben yanarsam bütün bölgeyi yakarım" tehdidini hayata geçirdiği yönünde uluslararası kamuoyunu uyardıklarını ifade eden Kaddah, Esed'in kendisine karşı devrim hareketleri devam ettikçe "bölgenin teröre"  boğulacağı iddiasını gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Kaddah, Esed'in ilk konuşmasında "bütün bölge yanar" ifadesini kullandığı günden beri, bu söylediğinin bir tehdit değil gerçek olduğunu kaydederek,  Esed'in Müfütüsü Ahmed Hasun'un Avrupa'yı Esed'e karşı baskının devam etmesi durumunda terör tehlikesiyle tehdit etmesini hatırlattı.

-SMDK: "Foley bizim evladımızdır"

Kaddah şöyle devam etti;

"James Foley bizim evladımızdır. Öldürülmesinden en az Amerikalılar kadar üzüntü duyduk. Ulusal Güvenlik Müsteşarının dediği gibi ona yapılan saldırı, sadece Amerika'ya değil, Suriye'ye, bölgeye ve bütün insanlığa yapılmıştır.  İnsan, etnik, dini ve ideolojik mensubiyetleri bir kenara bırakılarak İnsan olarak değer görmelidir. Terörle mücadele için doğru bir yöntem benimsenmelidir. Bütün dünyanın karşı karşıya olduğu terör tehlikesinin önlenmesi için, bölgedeki bu tür radikal gruplarla mücadele edebilecek tek yapı olduğunu ispatlayan ÖSO'nun desteklenmesi gerekmektedir." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri James Foley Suriye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title