Haberler

Ambulansta Ölüme Savcılık El Koydu

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesinden Doğum Sancıları Tuttuğu İçin Yatağan İlçesi'ndeki Devlet Hastanesine Getirilen 9 Aylık Hamile Özlem Mazak (23), Doğum Servisine Yatırıldı.

Muğla’nın Kavaklıdere İlçesinden doğum sancıları tuttuğu için Yatağan İlçesi’ndeki devlet hastanesine getirilen 9 aylık hamile Özlem Mazak (23), doğum servisine yatırıldı.

İddiaya göre; doğumuna bir gün kaldığı belirtilen Mazak, ’beyin kanaması’ teşhisiyle Muğla Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Buradaki müdahalenin ardından, özel bir hastaneye nakledilmek istenen Mazak ve karnındaki bebeği, ambulansta hayatını kaybetti. Eşinin herhangi bir sağlık problemi bulunmadığını iddia eden Ali Mazak, "İlk bebeğimiz olacağı için eşim ve ben çok heyecanlıydık. Eşimin herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Savcılardan, Valimizden ve Sağlık Bakanımızdan isteğim, eşim ve bebeğimizin ölümünde bir ihmal varsa bunun soruşturulması" dedi. Özlem Mazak’ın babası İsmet Güngör ise "Yaklaşık 4 kilo olduğu öğrenilen bebeğin doğumu için neden sezaryen yöntemine başvurulmamış? Bunun araştırılması lazım" diye konuştu. Cenazesi Yatağan Devlet Hastanesi’ne getirilen Mazak’ın ölümüyle ilgili Yatağan Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title