Haberler

Amasya, Marka Kent Adayı 15 İlin İçinde İlk Sırada

Kültür Turizminde Türkiye Genelinde 15 İlin Marka Kent Olması Yolunda Yapılan Çalışmaların İlk Ayağında Amasya'ya Gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sokaklarını Gezdiği Tarihi Kente Hayran Kaldı.

Kültür turizminde Türkiye genelinde 15 ilin marka kent olması yolunda yapılan çalışmaların ilk ayağında Amasya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sokaklarını gezdiği tarihi kente hayran kaldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kültür turizminde kentsel ölçekte markalaşma konusunda Türkiye genelinde ilk defa Amasya'da yapılan toplantıya katıldıktan sonra tarihi şehrin sokaklarını gezdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi Koordinatörü Gürsel Gündoğdu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Proje Koordinatörü Tülin Okumuş ve PH Yapım A.Ş. Müdürü Pelin Bengisu'nun konuşmacı olarak katıldığı 'Kentsel Ölçekte Markalaşma' konulu toplantıda

Türkiye'nin tarihsel dokunun önemini anlamaya başladığını belirten Bakan Ertuğrul Günay, "Türkiye, eskiyi yıkarak yerine beton yapmanın yanlış olduğunu, tarihsel dokunun inanılmaz bir mücevher sahibi olmak anlamına geldiğini gecikmiş olarak anlamaya başladı. Tarihi doku zaten vardı Amasya'da, biz bunu fark edeceğiz, kiri pası temizlemeye çalışacağız, özünden uzaklaştırmadan dönüp insanımıza sunacağız" dedi.

Tarihi dokunun temizliğinin önemini vurgulayan Bakan Ertuğrul Günay, "Amasya'yı biz Türkiye'ye öğretmeden dünyaya öğretemeyiz. Burada modernleşme öncesi Türk mimarisinin özgün eserlerinin bulunmasının kıymetini bileceğiz. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin çok özgün eserleri var. Çok temiz bir şekilde bu eserlerin görünmesinin özel bir yeri olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin çok kozmopolit bir kültürü olduğu, çok tarihsel özelliklerinin olduğu, farklı kültürleri barındırdığı Türkiye'ye gelenler tarafından

biliniyor; ama yeterince temiz olup olmadığı konusunda ciddi soru işaretleri var. Amasya bunu da başardığı taktirde kendini önce Türkiye'ye dönüp oradan dünyaya tanıtabilir" diye konuştu.

Tarihi Hatuniye Mahallesi, Sultan Bayezid Camii, Saraydüzü Kışlası Kültür Merkezi, tarihi Bimarhane ve gibi tarihi yerleri gezen Bakan Günay, Vali Celaleddin Lekesiz, ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan'dan bilgiler aldı. Bakan Günay, özellikle Yeşilırmak kenarında bulunan tarihi Yalıboyu Evleri'ne hayran kaldı.

(DY-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title