Haberler

Amasya'da Kurtarma Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Amasya Sivil Savunma Müdürlüğü Tarafından Yapılan Gece Tatbikatında Tiyatro Oyuncularının Attığı Çığlıklar Gerçek Felaketi Aratmadı.

Amasya Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan gece tatbikatında tiyatro oyuncularının attığı çığlıklar gerçek felaketi aratmadı.

Sivil Savunma Müdürlüğü'ne yeni alınan cihazları denemek, personelin eğitimini değerlendirmek ve performansa bakmak için düzenlenen gece yangın, deprem, kurtarma tatbikatı nefes kesti. Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Bölümü kursiyerleri de tatbikatta yer alarak sanki gerçekmiş gibi ağıtlar yakıp çığlıklar attılar. Göllü Bağları mevkisinde bulunan eski taş ocağında yapılan tatbikatı Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, daire müdürleri ve resmi kurumlardaki sivil savunma görevlilerinin yanı sıra vatandaşlar da izledi. Tatbikatta temsili olarak yakılan bir evde mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. Olaya müdahale eden itfaiye ekipleri yükselen alevleri kısa sürede etkisiz hale getirdi. Daha sonra meydana gelen bir depremin ardından göçük altında kalan vatandaşlar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından kurtarılırken, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) de olay yerinde yaralılara tıbbi müdahale yaptı. Kendilerini rollerine kaptıran bazı oyuncuların yangın tatbikatında saçları yandı.

Dağda mahsur kalan bir vatandaş dağcılar tarafından, diğer bir vatandaş da itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, başarıyla biten tatbikatın ardından Sivil Savunma Müdürlüğü'nün mutfak aracından tatbikata katılanlara kuru fasulye ve pilav ikramı yapıldı.

Tatbikatın ardından yaralı olarak çadır hastanelere kaldırılan hastaları ziyaret eden Vali Lekesiz ve Başkan Özarslan, tiyatro oyuncularına yaptıkları gerçekçi rolden ötürü teşekkür etti.

(DY-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title