Haberler

Amasya'da ilkokulda canlandırma ile görsel sanatlar dersi

Güncelleme:

Amasya'da bulunan Fatih İlkokulu'nda öğretmen Zeynep Bağcı, serbest etkinlikler ve görsel sanatlar dersinde canlandırma tekniği kullanarak dersleri işliyor. Sınıf öğrencilerinden Semih Çapkınoğlu, Osman Hamdi Bey'in eseri 'Kaplumbağa terbiyecisi'ni canlandırarak dersi daha kolay öğrendiklerini belirtti.

Amasya'da bir ilkokulda serbest etkinlikler ve görsel sanatlar dersi, canlandırma ile yapılıyor.

Fatih İlkokulu 1/C sınıfı öğretmeni Zeynep Bağcı, serbest etkinlikler ve görsel sanatlar dersinde, dersleri görsellik üzerine işliyor.

Sınıf öğrencilerinden Semih Çapkınoğlu, bu kapsamda Osman Hamdi Bey'in eseri "Kaplumbağa terbiyecisi"ni sınıfta canlandırdı.

Bağcı, AA muhabirine, çocuklara farklı etkinliklerle dersi öğreterek kalıcı öğrenmelerini gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Görsel sanatlar dersinde bir sürecin olduğunu, bu sürecin içinde de bir ürün ortaya çıkarmak gerektiği anlatan Bağcı, "Öğrencilerime resim yapmaktan daha öte farklı bir etkinlik yapıp, farkındalık oluşturmak istiyoruz. Osman Hamdi Bey'in 'Kaplumbağa terbiyecisi' ile başladık. Çocuklarıma, 'Osman Hamdi Bey bir ressamdı, bir arkeologdu' diyebilirdim ama yaş seviyesi birinci sınıf olduğu için çocuklarımın seviyesine hitap edebilmek için bir canlandırma tekniği kullanmak istedim." dedi.

Kaplumbağa terbiyecisini figürünü canlandıran Çapkınoğlu ise dersi bu şekilde daha kolay öğrendiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Hamdi Bey Osman Hamdi Bey Kaplumbağa Amasya Sanat Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title