Haberler

Amasya 71 Yaşındaki Adamın Organları 3 Kişiye Hayat Verecek

71 yaşındaki adamın organları 3 kişiye hayat verecek AMASYA'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 71 yaşındaki Mehmet Duran Kökçü'nün organları, ailesinin de onayı ile bağışlandı.

71 yaşındaki adamın organları 3 kişiye hayat verecek

AMASYA'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 71 yaşındaki Mehmet Duran Kökçü'nün organları, ailesinin de onayı ile bağışlandı. Böbrekleri ve karaciğeri, nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Amasya'da geçirdiği beyin kanaması sonucu Sabuncuoğlu Şerafettin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Duran Kökçü'nün bu sabah beyin ölümü gerçekleşti. Doktorarın ikna çabası sonucunda ailenin onayı alınarak Kökçü'nün böbrekleri ve karaciğeri, uzman ekipler tarafından alındı. Ankara'dan gelen ekip tarafından yapılan operasyonla alınan oranlarından karaciğeri Adana'ya, böbreklerden biri Ankara diğeri de İstanbul'a gönderildi. Organları bağışlanan Mehmet Duran Kökçü'nün doktor olan oğlu Cemal Kökçü, "Babamın bir kalp rahatsızlığı vardı. 5 gün önce aniden beyin kanaması geçirdi. Apar topar yoğun bakıma alındı. Umutla bekledik, ama beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşince kendimde doktorum, ortopedi uzmanıyım. Buradaki arkadaşlarımız organ nakli konusundaki fikrimizi sordu. Bizde olumlu baktığımızı belirttik. Babam da yaşadığı dönemde organlarını bağışlamak isterdi. Organlarının yok olup toprağa gideceğine birilerine can olmasına, umut olmasına arzu ederdi. O yüzden böyle bir karar verdik. İnşallah organları başkalarında hayat bulur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhacıköy Mehmet Duran Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title