Haberler

''Amaç Darbeye Zemin Hazırlamak''

Güncelleme:

Şahin: Amaç burada kaos meydana getirebilir miyiz? Siyasi iktidarı sarsabilir miyiz? Amaç bu!

Sanatçı Mehmet Ali Alabora ve basın mensubu Taylan Kılınıç'ın sosyal medyadaki çağrılarını örnek veren Şahin, "Amaç burada kaos meydana getirebilir miyiz? Siyasi iktidarı sarsabilir miyiz? Amaç bu! Ama millet bunun farkında. Size gezi parkında iktidar çıkmaz beyler" dedi.

İzmir'de, Balçova Kaya Termal Otel'de yapılan Ak Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 10. Bölge Toplantısı açılış konuşmasını yapan Mehmet Ali Şahin, Gezi Parkı'ndaki olayları değerlendirdi.

Şahin, "İstanbul Taksim'de ağaç katliamı bahane edilerek neler neler yapıldı. Aslında burada yapılmak istenen Taksim Yayalaştırma Projesi'ydi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16 şubat 2011'de onayladığı bir projedir. CHP'liler de oy verdi. Projeye göre 50 yılını geçmiş ağaçlardan 13 ağaç yerlerinden sökülecek ve yayalaştırma projesi kapsamında orası genişletilecek. Koruma Kurulu da onayladı. Kimse itiraz etmedi. Burada 13 tane ağaç yerlerinden sökülerek başka yerlerle dikilirken aman Allah kıyamet koptu. Şimdi buradan hareketle Türkiye'de başka şeyler amaçlanıyorö dedi.

ALABORA VE KILINÇ'IN ADINI VERDİ

Şahin sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrılarla olayların büyüdüğünü belirterek sanatçı Mehmet Ali Alabora ve basın mensubu Taylan Kılınç'ın adını verdi. Alabora'nın çağrısında "Mesele sadece gezi parkı değil arkadaş sen hala anlamadın mı hadi gel", Kılınç'ın ise "Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti geri alma vakti" tweetlerini okudu.

"KAOS YARATMA PEŞİNDELER"

Mehmet Ali Şahin, partililerden bunları halka anlatmasını isteyerek, "Amaç, biz buradan darbeye zemin hazırlacak bir kaos yaratabilir miyiz? Sadece darbeler ve derbecilerden umut bekliyorlar. Acaba buradan bir kaos meydana getirebilir miyiz? Bu siyasi iktidarı sarsabilir miyiz? Amaç bu. Yoksa oradaki iki ağaç değil. Buradan bize ekmek çıkar mı diye düşünüyorlar. Gezi Parkında size iktidar çıkmaz beyler" dedi. Kimsenin darbeden medet ummaması gerektiğini, bir CHP'linin 'darbe yapacak komutanın kalmadığını' söylediğini belirten Şahin "Bunların işi gücü darbe. Darbe sonrası da iktidar olmak. Çünkü milleten umutlarını kesmişler. Halkın sağduyusuna inancımız tamdır. Güçlü teşkilat ve icraatlarla milletin huzurundayızö diye konuştu.

Şahin, İstanbul'da üçüncü köprünün temelinin atılmasıyla ilgili 'hayırlı olsun' temennisinde bulunmayan CHP Lideri Kemal Kılıçzdaroğlu'nu da eleştirerek "Başbakan'ın ağaç katliamı yapılacağı gerekçesiyle Kazıklı Voyvoda gibi tarihe geçeceğini söyledi" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Ali Alabora Mehmet Ali Şahin İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title