Haberler

Altınbeşik Mağarası'nın Turizme Kazandırılması Çalışmaları

İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "İbradı Ürünlü Köyü Altınbeşik Mağarası'nın Turizm Potansiyelinin Arttırılması Projesi" kapsamında mağarada çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "İbradı Ürünlü Köyü Altınbeşik Mağarası'nın Turizm Potansiyelinin Arttırılması Projesi" kapsamında mağarada çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İbradı ilçesine bağlı Ürünlü köyü sınırları içinde bulunan dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük yer altı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası'nın güneş enerjisi ile aydınlatılması amacıyla hazırlanan "İbradı Ürünlü Köyü Altınbeşik Mağarasının Turizm Potansiyelinin Arttırılması Projesi", Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) destek almaya hak kazandı.

Projeye İl Özel İdaresi yüzde 20, BAKA ise yüzde 80 oranında maddi destek verecek. Yaklaşık 8 ay sürecek olan projenin Orta Doğu Teknik Üniversitesi

(ODTÜ), İbradı Kaymakamlığı, İbradı Belediyesi ve Ürünlü Kültür Köyü Derneği tarafından yapılacak ortak çalışmayla uygulanması hedefleniyor.

Proje kapsamında Altınbeşik Mağarası'nın yurt içi ve yurt dışında tanıtım ve pazarlamasının etkin olarak yapılması, böylece bölgenin rekabet gücünün artırılması ve turizm sezonunun 12 aya yayılması amaçlanıyor. Proje ile Altınbeşik Mağarası'nın turizm potansiyelini artırmak için güneş enerjisi kullanılarak ışıklandırılması da planlanıyor.

Proje kapsamında köy meydanında Akdeniz Üniversitesi ve ODTÜ'den akademisyenler ile Antalya Kent Müzesi yetkililerinin katıldığı, yerel halka doğal kaynaklar ve korunmasının öneminin anlatıldığı seminer düzenlendi.

Daha sonra uzunluğu yaklaşık 2 bin 500 metre olan Altınbeşik Mağarası'ndaki göle kayıklarla girilerek, mağara farklı il ve çevre ilçelerden gelen ziyaretçilere gezdirildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'na bağlı Grup Trio tarafından mağara içinde müzik dinletisi yapıldı. Bu sırada yeni evlenen iki çift de bota binerek mağarayı gezdi.

İbradı ilçesine 7, Ürünlü köyüne ise 4 kilometre uzaklıktaki Altınbeşik Mağarası'nın sarkıt ve dikitleri oldukça ilgi çekiyor. Mağara, içindeki gölet oluşumlarıyla da dikkati çekiyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Bora Bahçecier, gazetecilere yaptığı açıklamada, Altınbeşik Mağarası'nın alternatif temiz enerji ve LED'lerle su altından aydınlatılacağını belirterek, 2-3 ay sonra güneş enerjili su aydınlatma sisteminin mağarada görülmesini hedeflediklerini söyledi.

Proje ile Ürünlü bölgesinde köylülerin kendi üretimlerini birinci elden turizme sunabilme imkanı bulacağını anlatan Bahçecier, köye 20 bisiklet hibe edeceklerini, bu sayede bölgede dağ bisikletçiliğinin geliştirmesini istediklerini kaydetti.

Bahçecier, "Antalya'da yayla turizminin dışında mağara turizmini de tanıtmış olacağız. Altyapıyı güçlendirdikten sonra mağara, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekecek" dedi.

Etkinliğe Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İbradı Kaymakamı Bülent Ay, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya ile diğer davetliler de katıldı.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Türkiye Antalya İbradı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title