Haberler

Altın Koza Sinema Atölyesi

Sinema eleştirmeni ve köşe yazarı Esin Küçüktepepınar, Hollywood filmlerinin sonunda insanların rahatlama hissini yaşadığını belirterek, "Son yıllarda çekilen Türk filmlerinde ise "Düzen bozuk" konularının işlendiğini söyledi."

Sinema eleştirmeni ve köşe yazarı Esin Küçüktepepınar, Hollywood filmlerinin sonunda insanların rahatlama hissini yaşadığını belirterek, "Son yıllarda çekilen Türk filmlerinde ise "Düzen bozuk" konularının işlendiğini söyledi.

Adana Ortopedia Hastanesinde 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen Sinema Atölyesinde konuşan Esin Küçüktepepınar, atölyede kendini dinlemeye gelenlere karşılıklı sohbetler yaptı.

Engellilerin ve diğer dinleyicilerin filmlerle ilgili yorumlarını alan Küçüktepepınar, kendisinin filmlerle ilgili düşüncelerin anlattı.

Cannes'de Üç Maymun filmiyle "En İyi Yönetmen Ödülü alan Nuri Bilge Ceylan'ın bu filmini Türkiye'de 20 bin kişinin izlediğini, daha sonra çekilen "Yazı-Tura" filmini ise 100 bin kişinin izlediğine dikkat çekti. Bu filmde "Düzen bozuk, alem kötü" konusunun işlendiğini belirten Küçüktepepınar, "Hollywood filmlerinin sonunda genellikle kahramanlar ödüllendirilir. Mutlu sonla biter. İzleyen rahatlatır. Filmlerde Amerikan rüyası anlatılır. Ama Yazı-Tura filminde ise çiçekçi olmak isteyen bir kişinin katil olması anlatılıyor. Alemin bozuk olduğunu kimse söyleyemiyor ama bu filmlerde izletilebiliyor" dedi.

Sinemanın yüzyılın başından beri politikacılar tarafından propaganda aracı olarak kullanıldığını kaydeden Küçüktepepınar, "Düzen bozuk konularının işlendiği filmler sadece Türkiye'de değil tüm dünyada vardır" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hollywood Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title