Haberler

Altın Bilezikler Yılmek'ten

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, bu zamana kadar 50 binden fazla kişinin YILMEK kurslarını tamamlayarak meslek sahibi olduğunu belirterek, "7'den 70'e onlarca kişi, meslek sahibi olup aile ekonomisine katkı sağlıyor" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, bu zamana kadar 50 binden fazla kişinin YILMEK kurslarını tamamlayarak meslek sahibi olduğunu belirterek, "7'den 70'e onlarca kişi, meslek sahibi olup aile ekonomisine katkı sağlıyor" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, bu zamana kadar YILMEK kursunu bitiren 50 binden fazla kişinin meslek sahibi olduğunu belirterek, "Bu kurslarda üretilen el emeği göz nuru eserlerin satılması için de hanımeli pazarları yaptık. Bu katlı pazar yerlerinde, kendilerine hiç bir ücret ödemeden reyonlar açıyoruz. Onlar boş vakitlerini hobi olarak değerlendirerek bir yandan da ev ekonomisine katlı olarak el emeği göz nuru eserlerini pazarlayabilmekteler. Şuanda YILMEK kurslarında 7 bin 200 kişi kurs görmekte ve bir meslek edinmektedir. Biz öğretmenlerimizi Milli Eğtim Müdürlüğü'nden almaktayız. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün müfredatına göre, bu konuda uzman insanlar tarafından yetiştirilmiş öğretmenler oldukları için buradaki yaygın eğitim alanında da bu hizmet vermekteler" diye konuştu.

Eğitim kökenli bir başkan olduğu için eğitime çok fazla önem verdiklerini anlatan Başkan Keskin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar 35 okul arsası ürettik ve buralara okullar yapıldı. Bu yapılan okullarla göreve geldiğimizde sınıf mevcutları 70-80'lerden bugün 25'lere kadar düşmüştür. Bu eğitime verdiğimiz önemil ortaya koymaktadır. Örgün eğitimde bu kadar hizmeti sunarken, 7'den 70'e dediğimiz yaygın eğitimdeki diğer insanları da eğitimsiz bırakmak olmaz. Yaygın eğitim alanında 30'dan fazla kursumuzda bilgisayardan hasırcılığa kadar bir çok alanda eğitim görmektir ve aile ekonomisine katkı sağlamaktır."

Bu güne kadar 55 mahalle konağı yapıldığını kursiyerlerin burada eğitim aldığını ifade eden Başkan Keskin, "Yıldırımda 69 mahallemiz var. Diğer mahallelere de konak yapılma çalışmaları sürüyor. Her mahalle konağımızda hanımefendiler, gençler, çocuklar, belli yaş düzeyine erişmiş insanlar için bu kurslarımızı yapmaktayız" dedi.

Pek çok alanda eğitim alabilen kursiyerler ise verilen eğitimden son derece memnun olduklarını ifade ederek, "Kursumuz kasım ayında başladı. Eğitim için haftada 3 gün geliyoruz. Şuan gayet güzel gidiyor. Her şeyi burada öğreniyoruz. Çatlatma boyaları yaptık, ahşap boyama ardında da seramiğe geçeceğiz. Çok memnunuz. Hoş bir ortam oluyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Özgen Keskin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title