Haberler

Alternatif Duble Yol’da Çalışmalar Başladı

Güncelleme:

Alternatif Yol'un 756 Metrelik Kısmında Çalışmalar Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kirazlıyalı'dan İsmetpaşa Stadyumu'na kadar uzanan Alternatif Duble Yol'un Derince Çavdar ile Vatan caddeleri arasındaki kısmında çalışmalarına başladı.

Çalışmanın 3. Ayağı

Büyükşehir Belediyesi'nin D-100 Karayolunu kullanmadan kesintisiz ve rahat ulaşım sağlayabilmek için yapımına başladığı Kirazlıyalı ile İsmetpaşa Stadyumu arasında kalan Alternatif Duble Yol'da çalışmalar hızla ilerliyor. Yolun Kirazlıyalı ile Derince Çavdar Caddesi arasında kalan kısmı ve Derince Vatan Caddesi'ni tamamlayan Büyükşehir, bu kez çalışmanın 3. ayağı olan Çavdar Caddesi'nden Vatan Caddesi'ne kadar olan kısımda çalışmalarına başladı.

756 Metrelik Kısmı

Çalışma kapsamında duble yolun Çavdar ile Vatan caddeleri arasında kalan 756 metrelik kısmı asfaltlanacak. Güzergah boyunca çift kaldırımın yapılacağı yol yeni sistem aydınlatma ile ışıklandırılacak. Bu çalışmanın ardından ise projenin son ayağını oluşturan Vatan Caddesi ile İsmetpaşa Stadyumu arasında kalan kısımda çalışmalar başlayacak.

13.400 Metre

Öte yandan Alternatif Duble Yol toplam 13 bin 340 metrelik alanı kapsıyor. Yol tamamlandığında 20 metre genişliğinde 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şeritten oluşacak. Halen kazı işlemlerinin yoğun şekilde devam ettiği proje kapsamında toplam 4 bin 700 metreküp taş duvar, 4 bin 600 ton asfalt, 3 bin 150 metre bordür ve 2 bin 900 metrekare renkli parke kullanılacak. Ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak olan projenin önümüzdeki yıl yaz ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title