Haberler

    Almanya'yı karıştıran cinayete Alanya Kebap'ta gece tatbikatı

    ALMANYA'NIN Chemnitz kentinde geçen yıl Alanya Kebap adlı restoranın önünde yaşanan ve sonrasında tüm dünyadan tepki çeken görüntülerin yaşandığı davaya bakan Chemnitz Eyalet Mahkemesi, baştanığın ifadelerinin doğruluğu konusunda bir yargıya varmak için Alanya Kebap önünre gece tatbikatına...

    ALMANYA'NIN Chemnitz kentinde geçen yıl Alanya Kebap adlı restoranın önünde yaşanan ve sonrasında tüm dünyadan tepki çeken görüntülerin yaşandığı davaya bakan Chemnitz Eyalet Mahkemesi, baştanığın ifadelerinin doğruluğu konusunda bir yargıya varmak için Alanya Kebap önünre gece tatbikatına karar verdi. Mahkeme 13'üncü duruşmayı bu tatbikatla dışarıya, olayın yaşandığı yere taşıdı. Geçen ağustos ayında Alanya Kebap önünde sırada bekleyen Küba asıllı bir Alman'a, biri Suriyeli diğeri Iraklı iki mülteci, uyuşturucu var mı diye sormuş. "Defol git burdan" cevabı üzerine çıkan kavgada bıçakla yaralanan Alman hayatını kaybetmişti. Bu olayı siyasi amaçla kullanan aşırı sağcılar ise ertesi gün kentte yabancı avına çıkmış, olaylar tüm dünyada tepki ve korku yaratmıştı. Başbakan Merkel, olayları 'sürekavı' olarak nitelemişti.

    RESTORANIN PENCERESİNDEN OLAY YERİNE BAKTILAR

    23 yaşındaki Suriyeli mültecinin sanık olarak yargılandığı cinayette asıl katil zanlısı olduğu sanılan Iraklı ise firarda ve kırmızı bültenle aranıyor. Olayın baş tanığı ise Alanya Kebap'ta o zaman aşçı olarak çalışan 30 yaşındaki bir Lübnanlı. Baştanık ifadesinde olayı restoranın penceresinden seyrettiğini ve saldırganı gördüğünü söylemişti. Mahkeme baştanığın ifadesiyle ilgili kesin bir yargıya varmak için olayın yaşandığı Alanya Kebap ve önünde tatbikat yaptı. Sanık, mahkeme heyeti, savcı ve avukatların da hazır bulunduğu tatbikat nedeniyle restoranın önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Basın ve izleyiciler sıkı güvenlik kontrolünden geçti. Mahkeme heyeti, savcı ve avukatlar, tanığın ifadesinde belirttiği pencereden olay yerine baktı. 40-50 metre ilerideki olay yerinin pencereden net görünüp görünmediğini bizzat tespit etmeye çalıştı. Sonuç hakkında ise mahkeme heyeti bir değerlendirmede bulunmadı. Bu tatbikatın karar için önemli olacağı belirtildi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Chemnitz Alanya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title