Haberler

Almanya, Suriyeli Mültecileri Kabul Edecek

Gaziantep'in Nizip ilçesinde konteynır kentte kalan Suriyelileri ziyaret eden Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dirk Niebel ve beraberindeki heyet burada incelemelerde bulundu.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde konteynır kentte kalan Suriyelileri ziyaret eden Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dirk Niebel ve beraberindeki heyet burada incelemelerde bulundu.

Buradaki ziyaretinin ardından çadır kentte geçen Niebel ve beraberindeki heyete Koordinatör Vali Veysel Dalmaz eşlik etti. Konteynır ve çadır kentteki aileleri ziyaret eden Bakan Niebel ailelerle uzun süre sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Kamplardaki marketi de ziyaret eden Bakan Niebel, Türk Kızılayı'nın alış veriş kartlarının işlevliği hakkında yetkililerden bilgi alarak burada da incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında Bakan Niebel'i bölge ve çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Vali Dalmaz, Almanya'nın Suriyeli mülteciler ile ilgili yaptığı desteklerden dolayı memnun olduklarını ve Türkiye yaşanan dram karşısında sığınma talebinde bulunan Suriyelilere en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Vali Dalmaz, herkesin Suriyelilere gereken ilgiyi göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Bu hizmetlerin verildiği sırada hem Birleşmiş Milletler hem de diğer ülkelerin de aynı duyarlılığı göstermelerini istiyoruz" dedi.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dirk Niebel ise Suriyelilere yönelik yapılan yardımlar konusunda Federal Almanya Cumhuriyeti'nde benzer çalışmalar içerisinde yardımlarını sürdürdüğünü ve bu kapsamda 25 milyon Euro'luk yeni yardım paketinin uygulamaya konulacağını ifade ederek, "Böylelikle Alman hükümeti olarak Suriyelilere yönelik toplam 165 milyon Euro tahsis etmiş durumdayız. Ayrıca bugün hükümetimiz tarafından güzel bir karar alınmıştır. Bu karar doğrultusunda hükümetimiz Temmuz ayı itibariyle ilk olarak 5 bin Suriyeli mülteciyi Almanya'ya kabul etmeye başlayacaktır. Son zamanlarda Almanya olarak Suriyeliler hem insani yardım hem de savaş ortamında yaralanmamaları için kurşun geçirmez yelekler gönderiyoruz. Bunun dışında biz oradaki savaşın bir an önce son bulması için bir siyasi çözümün olmasını istiyorum" diye konuştu.

Diebel'in ziyaretine, Gaziantep Vali yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Nizip Kaymakam vekili Mustafa Gül, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan ve diğer yetkililer eşlik etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Dalmaz Gaziantep Almanya Nizip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title