Haberler

Almanya İzmir Başkonsolosu Ak Parti'yi Ziyaret Etti

Güncelleme:

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ziyaret etti.

Siyasi partilerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirten Almanya İzmir Başkonsolosu Haberle, siyaset yoluyla topluma hizmet eden bireyleri takdir ettiğini ifade etti. Almanya ile Türkiye arasında sarsılmaz bir dostluk bağı bulunduğunu belirten Haberle, "Almanya ve Türkiye iki dost ülkedir. Dostluğumuzun kökü sağlamdır ve sarsılamaz." dedi. Almanya'daki Türk nüfusuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise, "Almanya'da Türkler ve Almanlar bir arada yaşıyor ve tarihtekinden çok daha birbirimize bağımlılığımız var. Her iki millet için de geri dönüşü olmayan bir yola girilmiştir. İyi düşünen güzel görür, güzel gören iyi, faydalı işler yapar. Bize düşen vazife sevgidir, saygıdır, hoşgörüdür. Bugün içinde bulunduğumuz şartlar dostluklarımızı daha geliştirmeye müsaittir.

Almanya'da, Türkler sadece işçi değildir, işadamıdır, esnaftır, sanatçıdır, öğretim üyesidir, öğrencidir, doktordur, mühendistir ve idarecidir. Türkler, Almanya için önemli bir kazançtır, üretimde söz sahibidir. Anadolu'nun her köyünün Almanya ile bağlantısı vardır. Bu da Almanya için önemli bir kazançtır. Almanya'daki Türkler her iki ülkenin vatandaşlığını taşıyor, karşılıklı ithalat, ihracat çok iyi bir noktada, bize düşen vazife bu dostluğu daha geliştirmektir. Dostluklar anlayışla, dayanışmayla, hoşgörüyle, samimiyetle gelişir ve güçlenir. Ben bu noktada Sayın Başkonsolosumuza ziyaretinden ötürü çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Cihat Akay Ak Parti Almanya İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title