Haberler

Almanya'da Neonazi Kurbanı Süleyman Taşköprü Unutulmadı

Alman Neonazi terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU), 2000 – 2007 arası düzenlediği 8'i Türk, 10 kişinin öldürüldüğü cinayetler dizisinin, üçüncü kurbanı Süleyman Taşköprü (31), katledilişinin 14. yılında unutulmadı.

Alman Neonazi terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU), 2000 – 2007 arası düzenlediği 8'i Türk, 10 kişinin öldürüldüğü cinayetler dizisinin, üçüncü kurbanı Süleyman Taşköprü (31), katledilişinin 14. yılında unutulmadı. Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti Milletvekili (SPD) Güngör Yılmaz, 27 Haziran 2001'de öldürülen Süleyman Taşköprü anısına yayınladığı bildiride, ırkçılığı lanetledi. Yılmaz bildiride şunlara yer verdi:

"Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) isimli ırkçı terör örgütünün üçüncü kurbanı Süleyman Taşköprü'yü, katledilişinin 14. yılında anarken, ırkçılığın tüm insanlık için her zaman bir tehdit olduğuna inanıyorum. Henüz 31 yaşında olan bir çocuk babası Süleyman Taşköprü, 27 Haziran 2001 tarihinde, sabah saatlerinde, Bahrenfeld semtindeki Schützenstrasse'de işlettiği bakkal dükkanında, ırkçı teröristler Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt tarafından vurularak öldürüldü. Sekizi Türkiye kökenli, biri Yunanistanlı biri de Alman polisi olmak üzere en az 10 kişiyi haince öldüren, Köln'deki bombalı saldırısıyla onlarca kişiyi yaralayan NSU'nun başka hangi cinayetleri, saldırıları ve eylemleri düzenlediği, onlara kimlerin destek verdiği halen tam bilinmiyor. Örgütün varlığı ise bir banka soygunu sonrası tesadüfen ortaya çıktı. Neonazilere kim yardım etti? Örneğin Hamburg'da Süleyman Taşköprü'nün işlettiği, pek bilinen bir caddede olmayan bakkalı nasıl hedef seçtiler? Emniyet ve istihbarat birimlerinin Kasım 2011'a kadar olayın faillerini yakınlarını kaybeden ailelerin içinde araması, ırkçı teröre ailelerin uyarılarına rağmen ihtimal vermemesi, Almanya'daki yapısal ırkçılığın dehşet verici boyutlarını gözler önüne serdi. İntihar ettikleri öne sürülen Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ın yanı sıra örgütün üçüncü üyesi olduğu belirtilen Beate Zschäpe iki yılı aşkın süredir Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde yargılanıyor, ama hala susmaya devam ediyor. Terör kurbanlarının yakınlarının acısını elbette hiç bir şey dindiremez. Ancak NSU terör örgütünün tüm bağlantılarının ve destekçilerinin ortaya çıkarılması, olayın aydınlanması en azından Alman devletine karşı kaybolan güvenin tekrar kazanılması ve güçlendirilmesi için çok önemlidir. Süleyman Taşköprü'yü katledilişinin 14. yılında anarken, yakınlarına hiç bitmeyen güç ve kuvvet diliyorum. Din, dil, renk, ırk, milliyet gözetmeden, farklı yaşam tarzlarına hoşgörüyle bakarak birlikte barış içinde yaşamanın ırkçılığa karşı en iyi mücadele olduğuna inanıyorum". - Hamburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güngör Yılmaz Taşköprü Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title