Haberler

Almanya'da Kitap Fuarına Yoğun İlgi

Güncelleme:

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde bulunan Rheinberg kasabasında açılan Astec Türkçe Kitap ve Kültür Fuarına katılan yazarlar, ilgiden memnun kaldı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bulunan Rheinberg kasabasında Cumartesi günü açılan Astec Türkçe Kitap ve Kültür Fuarı'na katılan yazarlar, kitap sevenlerin fuara olan yoğun ilgisinden memnun kaldı.

Fuarda takipçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan 'Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım' adlı kitabın yazarı Erdal Demirkıran, "İki yıl öncede yine bu fuara katılmıştım, bu yıl daha aktif ve hareketli. 4 Ocak'a kadar buradayız, sonraki günlerde çok daha hareketli olacağından eminim" dedi.

Erdal Demirkıran, gazetecilerle sohbet ederken, "Fuarlar sosyal medyadan bir şekilde haberleşen ya da bir yerlerden kitabını alıp okuyan takipçilerimizle yüz yüze buluşmayı sağlıyor. Tabii belli bir takipçi kitlem, fanatik okuyucularım var, benim kitabımı ya hep okumuşsunuzdur, ya da hiç okumamışsınızdır, ortası yok" diye anlattı.

Demirkıran, "Kitap severler, kitaplarınız için kullandığınız isimlere nasıl tepki gösteriyorlar?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Nasıl dünyanın en akıllı insanı oluyorsunuz diye çok soruyorlar, ama yapacak bir şey yok, dünyanın en akıllı insanı benim, nokta. Hocam bunu size kim söyledi diyorlar, yani bu kime göre bana göre, ben Erdal Demirkıran'ın dünyanın en akıllı insanı olduğuna inanıyorum. İnsanlar bir tek kendilerini ciddiye almıyorlar, ben insanın kendisini ciddiye alması gerektiğine inanıyorum. Ben de Erdal Demirkıran'ın gerçeğini yazdım. İnsanlar illa da buna inansın, beni böyle sevsin diye derdim yok. Sonuçta ben oluşturduğum Kashna felsefesiyle 440 uluslararası projeye imza attım. Bundan dolayı da hayalimdeki noktaya kendimi zaten taşımış durumdayım. Ben aslında kendimden besleniyorum, ama dönemin ünlü şairlerinden olan Akif Timurhan (Aşık Zevraki) annemin amcası olması benim için bir şans oldu, yani benim hocam ve idolüm o" diyen Erdal Demirkıran, okurların  kitaplarına bakışını ve genel okuyucuyu şu şekilde değerlendirdi: "Açıkçası son dönemde okuyucuda bir kirlenme söz konusu. Çok fazla aşk merakı var, aşk mevzusuna inanılmaz bir vurgu var, herkes bir aşkın pesinde. Oysa aşk diye bir şey yok. Olmayan bir şey peşinden koşan insanlar çoğaldı. Çok üzgünüm gerçek bu. Aşk, bu kadar revaçta ise okuyucuda ciddi bir kirlenme var demektir. Benim okuyucularımın elinde o kitaplardan yok. Kitaplarımın arasında en az satan 'Bütün Kadınlar Aptal Sen Hariç' isimli kitabımın olması, aslında üzülerek söylüyorum beni haklı çıkardı. Ben bütün yazarlar ya da erkekler aptaldır diye bir kitap görseydim, merak eder alıp okurdum, kadınlar bunu yapmadı, yine de kaybeden ben değilim."

Fuarda ilgi gören yazarlardan biri daha olan Necati Demirci, "Yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz, buda bizi mutlu ediyor. Burada şunu gördüm ki, ön yargı sıfır. Okuyucuların, kitabın yazarıyla sohbet edip, sonra kitabı almak istemeleri, benim çok hoşuma gitti. Böylece insanlar kitap okumak istediği gösteriyorlar" diye konuştu. - Rheinberg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdal Demirkıran Ren Vestfalya Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title