Haberler

Almanya'da Hükümet Kurma Çalışmaları

Federal Meclis Başkanı Lammert, genel seçimlerin üzerinden 8 hafta geçmesine rağmen Bundestag'taki çalışmaların durmasını eleştirdi

Almanya Federal Meclis (Bundestag) Başkanı Norbert Lammert, seçimlerin üzerinden 8 hafta geçmesine rağmen meclis çalışmalarının durmasını eleştirdi.

Hristiyan Demokrat Partili (CDU) Bundestag Başkanı Lammert, Süddeutsche Zeitung'a yaptığı açıklamada, anayasada belirtilen komisyonların, hükümetin kurulmasını beklemeden oluşturulması gerektiğini ifade etti. Lammert, bu komisyonların Avrupa, Dilekçe ve Savunma Komisyonları olduğunu da kaydetti.

Lammert, sorumluluk alanlarının belirlenmemiş olması gibi bir argümanın geçerli olamayacağını çünkü anayasanın bu komisyonların kurulmasını mecburi tuttuğuna dikkati çekti.

Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Gregor Gysi de Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) arasında devam eden koalisyon görüşmelerine işaret ederek,  "Partiler hükümeti kurduktan sonra komisyonları kurmak istiyorlar. Ancak ocak ayına kadar Dilekçe Komisyonu'nun kurulamaması, yasaların tartışılmaması ve hükümetin meclis tarafından kontrol edilememesi kabul edilebilir bir şey değil" diyerek, bu durumu eleştirdi.

Federal Meclis 28 Haziran'da tatile girmiş ardından iki özel oturum yapılmıştı. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Norbert Lammert Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title