Haberler

Almanya'da Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Ülkenin kuzeyinde etkili olan ve saatteki hızı 158 kilometreye ulaşan fırtına bazı uçak ve hızlı tren seferleri iptal edildi Kuzey eyaletlerde kötü hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün a...

Almanya'da  etkili olan ve saatteki hızı 158 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bazı uçak ve hızlı tren seferleri iptal edildi, kuzey eyaletlerde eğitime 1 gün ara verildi.

Özellikle ülkenin kuzeyindeki Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinde etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Hızı saatte 158 kilometreye kadar çıkan fırtına sebebiyle Hamburg, Hannover ve Bremen havalimanlarında çok sayıda uçak seferi iptal edildi, Hannover, Bremen, Oldenburg, Hamburg ve Berlin'de tren seferlerinde aksamalar yaşandı.

Hamburg Havalimanı'nda yapılması planlanan seferlerin 4'te 1'nin iptal edildiği, şiddetli rüzgar ve yağmurdan dolayı zaman zaman uçuşlara ara verildiği ifade edildi.

Helgoland Adası'nda da fırtınanın etkisiyle evlerin çatısının uçtuğu ve camlarının kırıldığı bildirildi. Mecklenburg ve Saksonya eyaletlerinin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşandığı kaydedildi. Hamburg'da da Elbe Nehri çeviresinde bulunan  "Fischmarkt" adlı meydan ve bazı cadde ve sokakların sular altında kaldığı vurgulandı.

Şiddetli fırtına eğitimi de olumsuz etkiledi. Kuzey eyaletlerde eğitime bir gün ara verilirken, Berlin'de öğrencilerin bugün okula gitme zorunluluğunun bulunmadığı açıklandı. Bir çok bölgede fırtına ile kar yağışı nedeniyle  çok sayıda trafik kazası  meydana geldi.

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Plau kentinde yoldan çıkarak ağaca çarpan ambulanstaki 82 yaşındaki kadının hayatını kaybettiği, ambulanstaki doktor ve sağlık elemanının da ağır yaralandığı bildirildi.

Başkent Berlin'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'nün önündeki bahçeye konulan 13 metre yükseklikteki Noel ağacı devrildi. Berlin-Steglitz ilçesinde bir ağacın devrilme tehlikesine karşı yanındaki çocuk yuvasının tahliye edildiği bildirildi.

Meteoroloji uzmanları araç sürücülerinden yollardaki buzlanmaya  karşı dikkatli olmalarını isterken, ülkenin yüksek kesimlerinde kar yağışların süreceği ifade edildi.

Öte yandan, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde ertelenmesi gündeme gelen Werder Bremen-Bayern Münih karşılaşmasının oynanacağı bildirildi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Oldenburg Hannover Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title