Haberler

Almanya Büyüme Hızı Tahminini Düşürdü

Güncelleme:

Avrupa'nın en büyük ekonomisi konusundaki ve Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin ana finansörü Almanya'da hükümet büyüme hızı tahminini yüzde 1,6'dan yüzde 1'e düşürdü.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi konusundaki ve Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin ana finansörü Almanya'da hükümet önümüzdeki yıl için ön gördüğü büyüme hızı tahminini yüzde 1.6'dan yüzde 1'e düşürdü. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, ihracatın düşebileceğini açıkladı. Ekonomi Bakanı Philipp Rösler de, yavaşlamaya rağmen Alman ekonomisinin büyüme yönünde ilerlediğini söyledi.

Almanya'daki 8 ekonomik araştırma merkezi önümüzdeki dönem için büyüme tahminlerinde bulunurken tahminler, yayılmaya başlayan durgunluğun, Avrupa ekonomisinin lokomotifi sayılan Almanya'yı da frenlediğini gösterdi. Son tahmin raporunda, Avrupa Merkez Bankası'nın sınırsız tahvil alım planı eleştirilirken, bankanın borçlu ülkeleri rahatlatmak için para musluklarını sonuna kadar açmasının enflasyon tehlikesini artırdığı ifade edildi.

Geçen yıl yüzde 3 dolayında büyüyen Alman ekonomisinin bu yılı binde 8'lik büyüme oranıyla kapatacağı ifade edildi. Uzmanlar, bu yıl ve gelecek yıllarda Almanya'nın işsiz sayısının 3 milyonun biraz altında kalacağını ve işsizlik oranının yüzde 6,8 olacağını bildirdi. Kalifiye eleman sıkıntısının çekildiği Almanya'daki işletmelerin tecrübeli işgücünü kaybetmemek için mesai fazlasından vazgeçmesi ve aynı personel sayısıyla kapasite daralmasını dengelemesi bekleniyor. Ekonomik araştırma enstitülerinin tahminlerine göre, hayat pahalılığı artış hızı 2012 yılında yüzde 2.0 olacak. Enflasyon oranı 2013'te yüzde 2,1'e çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Wolfgang Schauble Philipp Rösler Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title