Haberler

Rusya, Alman subayların ses kaydını yayınladı

Güncelleme:

Rusya, üst düzey Alman hava kuvvetleri subaylarına ait ses kayıtlarını yayınladı. Ukrayna'ya destek konusunda konuşmaların yer aldığı kayıtlarda subayların, Taurus füzelerinin Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa ettiği köprüyü teknik olarak imha edip edemeyeceğini konuştuğu belirtildi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise ses kayıtlarının yayınlanmasını "çok ciddi bir konu" olarak nitelendirerek, olayın hızla aydınlatılacağını açıkladı.

Rusya, üst düzey Alman hava kuvvetleri subaylarına ait görüşmelerin ses kayıtlarını ele geçirdi. Subayların, Ukrayna'ya destek konusunda görüşmesinin yansıdığı kayıtlarda, Almanya üretimi Taurus füzelerinin Kırım Yarımadası'ndaki Rusya'ya ait köprüyü imha edip edemeyeceğini konuştuğu ortaya çıktı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman hava kuvvetleri subayları arasında Ukrayna'ya destek konusunda yapılan görüşmelerin ses kaydının Rusya'da yayınlanmasına ilişkin olayın hızla aydınlatılacağını söyleyerek olayı "çok ciddi bir konu" olarak nitelendirdi.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'ya destek görüşmelerinin ses kaydının yayınlanması olayını değerlendirdiAlmanya Başbakanı Olaf Scholz

"ÇOK CİDDİ BİR KONU"

Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre Scholz, Vatikan'da yaptığı açıklamada, ses kayıtlarının yayınlanmasını "çok ciddi bir konu" olarak değerlendirdi. Scholz, bir gazetecinin bunun dış politikada sorun olup olmayacağına ilişkin sorusuna ise "İşte bu yüzden bu konu artık çok dikkatli, çok yoğun ve çok hızlı bir şekilde aydınlatılıyor. Bu da gerekli." yanıtını verdi.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'ya destek görüşmelerinin ses kaydının yayınlanması olayını değerlendirdiAlmanya üretimi Taurus füzesi

RUS BASINI ALMAN SUBAYLARIN 30 DAKİKALIK SES KAYDINI YAYINLADI

Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman subaylarının 30 dakikalık ses kaydını yayınlamıştı. Ses kaydında üst düzey Alman Hava Kuvvetleri mensuplarının Taurus füzelerinin Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa ettiği köprüyü teknik olarak imha edip edemeyeceğini konuştuğu belirtiliyor. Kayıtta Kiev yönetiminin talep ettiği Taurus füzelerinin Ukrayna'ya teslimi konusunda siyasi iradeden izin çıkmadığının yer aldığı kaydedildi.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'ya destek görüşmelerinin ses kaydının yayınlanması olayını değerlendirdiAlmanya üretimi Taurus füzesi

SES KAYDININ YER ALDIĞI GÖRÜŞMEYE ALMAN HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI DA KATILMIŞ

Söz konusu ses kaydının yer aldığı görüşmeye Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz'ın de katıldığı ve görüşmenin Alman Savunma Bakanı Boris Pistorius'a bilgi verme amaçlı yapıldığı belirtiliyor.

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'ya destek görüşmelerinin ses kaydının yayınlanması olayını değerlendirdiKırım Köprüsü

ALMANYA: TÜM TEDBİRLER ALINDI

Almanya Savunma Bakanlığı da söz konusu ses kaydının ele nasıl geçirildiğini araştırdığı ve Almanya Askeri İstihbarat Teşkilatının (MAD) bu yönde gerekli tüm tedbirleri aldığı aktarıldı. Alman subaylarının görüşmesinin internet üzerinden Webex platformu üzerinden yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Olaf Scholz Almanya Ukrayna Rusya Kırım Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

ERKAN ÜNAL:

Savaşsalarda izlesek

125
41
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Almanya isterse bi denesin

125
23
yanıtYanıtla
anti mizantropist:

Almanya kurmay subayları internet üzerinden Rusya ya saldırı toplantısı yapmış! Almanya saka yapmış olmalı :)

92
3
yanıtYanıtla
Firat Tas:

İdlib'te 33 askeri şehit eden Rus'a sempati duyanda yanında olanda hem vatansız hemde dinsizdir

26
10
yanıtYanıtla
Bahadir oğuz:

Almanya'nın kuyruk acısı var 2.dunya Savaşı'ndan.Elbet birgün savasacaklar.bahane arıyorlar

24
3
yanıtYanıtla
Musa Gerçekçi:

Birileri bu Almanyayi Rusyayla çatıştırtmak için can atıyor. Kim biliyormusunuz! BabaAgaları kimse, ,,Abd batıyı çökezletmek ister..burada ek omiler savaşı var. Kimse kimsenin gözyaşına bakmaz...

17
1
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Rusya yi Filistin ile Karistirip Ciddiye Almadiklarina Putin Cok Kizacak..

14
2
yanıtYanıtla
Abdullah Deyerli:

Putin'in içi dışı zehir saçiyor 17 milyon kg toprağı var gözü doymuyor eski kafalılar

5
9
yanıtYanıtla
A B:

Ödleride patlayacak Rusya korkusundan

11
1
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Tög oldu scholz beyefendi ..))

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title